Haos în cluburile din Capitală. 10 reguli ca să nu mori când ieşi în oraş

Actualitate / 03.11.2015

Ca să nu îţi laşi viaţa exclusiv în mâinile celor care se gândesc numai la profit şi deloc la siguranţa ta, cel care le calcă pragul, trebuie să cunoşti câteva reguli

Tragedia din clubul Colectiv a îndoliat, înfuriat şi indignat întreaga ţară. Cei 30 de tineri care şi-au pierdut viaţa şi cei 140 care luptă în spitale pentru a supraviţui nu au avut nicio şansă în clubul tapetat cu material extrem de inflamabil, fără ferestre, fără extinctoare, fără sistem antiincendiu sau uşi suplimentare de evacuare. Iar aceasta este situaţia multor cluburi, localuri şi restaurante din Bucureşti şi nu numai, pe care fiecare dintre noi le frecventăm, din dorinţa de a ne relaxa, de a ne distra. O distracţie care se poate încheia fatal, pentru că în ţara noastră regulile sunt făcute pentru a fi încălcate sau respectate doar pe hârtie. 

Iar ca să nu îţi laşi viaţa exclusiv în mâinile celor care se gândesc numai la profit şi deloc la siguranţa ta, cel care le calcă pragul, trebuie să cunoşti câteva reguli esenţiale.

Alege cu grijă locurile

Evită cluburile, cafenelele sau restaurantele care se află în clădiri foarte vechi şi neconsolidate. Acestea sunt uşor de recunoscut pentru că au faţade şubrezite, din care cade tencuială sau au buline roşii, care indică un grad înalt de risc în cazul unul cutremur, dar duc lipsă şi de ieşiri de siguranţă în caz de urgenţă. De asemenea, sunt de evitat cluburile aflate în foste fabrici sau depozite, aşa cum era cazul clubului Colectiv. Nici clădirile noi nu sunt lipsite de riscuri. Un club care nu este prevăzut cu niciun sistem de siguranţă, care are o singură ieşire şi nu are sistem antiincendiu precum detectoare de fum sau sprinklere este o adevărată capcană, care te poate costa viaţa. Există un sistem antiincendiu dacă pe tavan sunt montate astfel de aparate:

  • SaS, miercuri, 04.11.2015 10:34
    Dilema

    Unele localuri au astfel de aparate doar de forma, stingatoarele de incendiu nu sunt verificate la termen si personalul de deservire nu este instruit bine in domeniul SSM si situatii de urgenta deoarece instructajul dureaza cel putin o ora pe luna iar in aceasta ora, spun unii angajatori, trebuie sa "produca". Nu ar fi mai bine sa se elimine coruptia adica sa tai raul de la radacina?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro