Veste-șoc: Kate, Prințesa de Wales, a dezvăluit că are cancer și a început chimioterapia
Actualitate · Stirea zilei / 22.03.2024

Într-un mesaj video postat pe Instagram, Prințesa Kate, a dezvăluit că are cancer.

Vestea este șocantă, mai ales după ce Palatul Kensington a anunțat pe 17 ianuarie că Prințesa Kate a suferit o "intervenție chirurgicală abdominală planificată”. La momentul respectiv, nu existau mai multe informații, lucru care a lăsat loc speculațiilor de orice fel. 

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a împărtășit vestea despre starea ei de sănătate vineri, printr-un mesaj video pe Instagram. Tipul de cancer nu a fost dezvăluit.
 
 

În mesajul ei, Prințesa Kate a mulțumit celor care i-au transmis "mesaje minunate de sprijin" în timpul recuperării sale, în ceea ce a fost "o perioadă incredibil de dificilă pentru întreaga noastră familie."

"În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la momentul respectiv, s-a crezut că problema mea nu e de natură canceroasă", a spus ea. "Intervenția chirurgicală a fost un succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au arătat prezența celulelor canceroase. Echipa medicală mi-a recomandat, așadar, să urmez un tratament preventiv cu chimioterapie și acum sunt în primele etape ale acestui tratament."
 
Numind vestea "o lovitură grea" Kate a declarat că ea și Prințul William au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a procesa și gestiona această situație în privat, în interesul familiei lor: ”După cum vă puteți imagina, acest lucru a durat. Mi-a luat timp să mă refac după o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să-i asigurăm că o să fie bine", a spus ea referindu-se la cei trei copii ai săi: Prințul George, în vârstă de 10 ani, Prințesa Charlotte, în vârstă de 8 ani, și Prințul Louis, în vârstă de 5 ani.
 

Palatului Kensington nu va mai oferi informații

 
Un purtător de cuvânt al Palatului Kensington declarat că: "Nu vom mai furniza informații medicale private suplimentare. Prințesa are dreptul la confidențialitate medicală, așa cum avem toți." 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro