Salata de legume la gratar
Aperitive / 12.05.2009

Mod de preparare

Pentru vegetarieni poate fi un fel de mancare, pentru ceilalti, cu siguranta o garnitura excelenta.

Ingrediente:


12 ciuperci mari, doi ardei grasi mari, doua cepe, doua salate (sau echivalentul in frunze de spanac), ulei de masline, sare, piper, doi catei de usturoi, doua rosii, branza uscata pentru ras.

Mod de preparare:


- 1. Pune pe gratar: ciupercile cu palaria in sus, piciorusele de la ciuperci, ardeii grasi taiati in jumatate, rosiile intregi si ceapa, curatata (dar intreaga), dupa ce ai uns fiecare leguma cu putin ulei.

- 2. Intr-un vas mare, rupe in bucatele salata sau frunzele de spanac.

- 3. Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana se face o crema. Adauga putin ulei si amesteca bine, ca la maioneza. Adauga sucul care rezulta din rosiile puse pe gratar, date prin razatoare. (Pe gratar, la jar, rosiile trebuie sa stea maxim 10 minute).

- 4. Taie ceapa (care a stat pe gratar maxim 5 minute), dupa cum iti place: inele sau bucati mai mari. Adauga ceapa peste salata.

- 5. Taie in patru fiecare ciuperca si adaug-o in salata.

- 6. Taie ardeii grasi in felii sau bucati si adauga-i si pe acestia in bol. Amesteca totul usor.

- 7. Adauga dressingul facut din usturoi si rosii. Adauga sare si piper si, daca mai este nevoie, ulei. Rade branza pe deasupra si serveste.


Sfat Eva:

  • Poti pune si sucul de la o lamaie, sau o lingurita de otet balsamic. Nu risipi niciun pic din sucul strans in jumatatea de ardei sau in palariile ciupercilor. Fac savoarea salatei!
  • Nu pune sare peste legume la gratar, pentru ca scoti tot sucul din ele si raman fade!

Cantitatile sunt pentru patru portii.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro