Reguli simple ca să ai o digestie bună după Sărbători
Să fii sănătoasă / De Ioana Maroşan, 15.04.2015

Limitează consumul de carne, lactate, ouă şi mănâncă mai multe legume, verdeţuri şi cereale integrale. Nu uita nici de ceaiurile medicinale!

Healthy food and tape measure over wooden table
După mâncărurile tradiţionale de sărbători, sistemul digestiv are nevoie de o pauză. Pentru a-l ajuta să funcţioneze bine şi să stimulezi arderea grăsimilor trebuie să urmezi câteva reguli simple, dar cu efect garantat:

1. Consumă mai puţine lactate, carne şi ouă

Deoarece sunt bogate în grăsimi saturate şi generează un exces de mucus în corp este recomandat să faci o pauză sau să limitezi consumul lor. Dacă nu reuşeşti să renunţi la lactate este de preferat să consumi lapte bătut de vacă sau de capră. De asemenea, ar fi mult mai bine să cumperi laptele crud pe care să-l laşi la prins la temperatura camerei. Astfel, vei obţine o băutură cu probiotice care îmbunătăţesc digestia.

Ouăle îngreunează digestia, de aceea nu trebuie să exagerezi cu ele. Limitează-te la 1-2 ouă de ţară pe săptămână.

2. Bea ceaiuri din plante medicinale

În loc de cafeaua de dimineaţă poţi să consumi un ceai din plante medicinale (mentă, muşeţel, sunătoare) neîndulcit sau cu foarte puţină miere de albine naturală. De asemenea, dacă resimţi oboseală, după masa de prânz bea un ceai verde neîndulcit. Acesta are un efect revigorant, uşurează digestia şi stimulează arderea grăsimilor. Seara, după ce ai luat o cină uşoară este recomandat să consumi un ceai cald de muşeţel, fenicul sau chimen care ajută a digestie şi previn balonarea.

3. Bea multă apă plată

Nu uita de apa plată pe care trebuie să o consumi în cantităţi mari pe parcursul zilei. Îţi poţi începe dimineaţa cu 1-2 pahare cu apă plată de la temperatura camerei sau consumând apă călduţă cu zeamă de lămâie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro