Granola este o combinaţie delicioasă de ingrediente nutritive, precum fulgi de ovăz, nuci, seminţe, fructe uscate, ulei şi miere de albine.
Se prepară foarte rapid acasă şi poţi să foloseşti ingredientele tale preferate. Dacă nu îţi place să consumi fulgii de ovăz înmuiaţi în lapte sau sub formă de terci, atunci aceasta este cea mai bună variantă pentru tine.
Sunt amestecaţi cu seminţe şi nuci, după care sunt lăsate la cuptor câteva minute, iar la final vor căpăta o aromă delicioasă.
Poţi să foloseşti granola la micul dejun peste un iaurt grecesc simplu şi câteva felii de banană. De asemenea, este ideală şi pentru gustările dintre mesele principale alături de un măr şi o lingură de unt de arahide/migdale.
Iată cât de simplu o poţi face acasă!
Ingrediente
- 2 căni cu fulgi de ovăz
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1/2 cană cu seminţe de floarea-soarelui crude
- 1/2 cană cu seminţe de susan crude
- 1/4 cană cu migdale sau nuci crude
- 2 linguri cu ulei de măsline extravirgin sau ulei de cocos presat la rece
- 2-3 linguri cu miere de albine
- 2 linguri cu seminţe de chia (opţional)
- un pumn de stafide (opţional).
Se amestecă înainte toate ingredientele uscate într-un bol, după care se toarnă uleiul şi mierea de albine.
Se omogenizează bine şi se aşază în tava de la cuptor, tapetată în prealabil cu hârtie pentru copt.
Se lasă 10 minute la cuptor, amestecând din când în când cerealele. Mare atenţie, deoarece se poate arde foarte uşor!
Foto: Ioana Maroşan