Marți, 27 octombrie, la Hotelul Ramada Majestic din București, ora 18.00, va avea loc Gala ”Femeia anului in afaceri”, în cadrul căreia vor fi premiate femei care au dovedit o strategie solidă de dezvoltare personală sau au inițiat recent afaceri de succes ori cu puternic impact social. Gala face parte dintr-un proiect de combatere a discriminării femeilor și a grupurilor vulnerabile, demarat în parteneriat de Fundația Estuar și Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Fundatia “Pretuieste Viata”, SC IMA GROUP SRL si Opportunity Associates Romania.
”Discriminarea femeii” și ”principiul egalității de gen” sunt printre subiectele principale ale proiectului, care cuprinde etape desfășurate în mai multe orașe importante din Romania, și este confinațat cu fonduri europene, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Acest proiect a ajutat douazeci de femei sa isi deschida orizonturile, cele douazeci au acum firme noi si demareaza afaceri dupa ce au urmat cursurile si au primit consultanta antreprenoriala de la specialisti, au participat mai apoi la un concurs national de planuri de afaceri si vor primi ca premiu suma de 15000 de lei.
Proiectul menționat își propune integrarea sau reintegrarea pe piata muncii a unui număr important de femei si persoane care apartin grupurilor vulnerabile, prin programe de formare profesionala și calificare, ajutor in initierea unei afaceri si oferirea de servicii de ingrijire a copiilor, astfel incat parintii acestora sa se poata intoarce la locurile de munca sau sa-si continue activitatea, dorindu-se astfel echilibrarea vietii profesionale cu cea de familie.
În cadrul proiectului au loc cursuri de formare profesionala si calificare/recalificare pentru femei si persoane cu dizabilitati, precum și activitati de asistenta in vederea initierii unei afaceri. De asemenea, este demarată o campanie de combatere a inegalitatilor, mai ales a celor bazate pe gen, care conține crearea unui ghid de promovare a principiului egalitatii de gen in administratia publica locală.
Proiectul a prevazut organizarea unui studiu cantitativ si calitativ pentru masurarea gradului de discriminare intre femei si barbati prin aplicarea unui chestionar la nivel local si regional pe un esantion de 1.200 de persoane, din care 80% femei, dar și realizarea unui website care sa ofere informatii despre serviciile oferite in cadrul proiectului, informatii utile cu privire la modul in care poate fi demarata o afacere, legislatie, acte necesare, povesti de succes, schimb de informatii, modalitati de rezolvare a problemelor in afaceri.