10 metode ingenioase ca să scapi de praful din casă
Casă şi familie · Acasa / 09.08.2017

Ți se pare că ștergi praful de pe mobilă, iar în clipa următoare s-a așternut la loc? O locuință în care este foarte mult praf devine un mediu periculos pentru cei care trăiesc în ea.

Praful provoacă alergii, copiii fiind cel mai puternic afectați. Dar ca să reduci în mod semnificativ praful din casa ta, trebuie să știi câteva trucuri foarte utile. Iată ce să încerci, potrivit brightside.me:

Idei practice pentru casa: Balsam de rufe

O soluție foarte ușor de obținut te va ajuta să ții praful la distanță de pe suprafețele care par să-l atragă ca un magnet, așa cum sunt ecranele televizoarelor sau monitoarelor. Amestecă o parte de balsam de rufe cu patru părți de apă. Pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și șterge cu ea toate suprafețele. Efectul antistatic al balsamului de rufe va preveni așezarea prafului.

Idei practice pentru casa: Mănuși textile

O pereche obișnuită de mănuși textile pentru curățenie te va ajuta să îndepărtezi praful de pe suprafețele delicate precum candelabrele, lămpile, accesoriile din sticlă sau statuete. Materialul textil colectează praful, iar curățenia devine mult mai simplă.

Pensulele moi

În spațiile înguste praful se acumulează foarte ușor și este dificil de îndepărtat. În acest caz te ajută pensulele moi din peri naturali. Le poți folosi pentru a curăța de praf accesoriile mobilierului sau chiar tastatura.

Șosetele vechi

Dacă îți acoperi mâna cu o șosetă veche vei reuși să cureți mult mai ușor jaluzelele. Iar dacă o pui peste un mop, atunci vei curăța foarte simplu praful de sub pat și alte obiecte de mobilier.


Curăță de sus în jos

Evită ca praful să cadă de pe o suprafață pe alta ștergând întâi suprafețele de sus. Începe cu mobila înaltă, partea superioară a ușilor și tocurilor de uși și geamuri, apoi coboară către mobilierul plasat mai jos.

Verifică nivelul umidității

În casele în care aerul este foarte uscat, praful se acumulează în cantități mai mari. Pentru a evita asta, menține nivelul umidității din aer la 40-50% folosind un aparat special de măsurare a umidității din aer și un umidificator.

Curăță draperiile

Mai ales dacă sunt realizate din materiale sintetice, draperiile se transformă în magneți pentru praf. Spală-le de cel puțin două ori pe an sau du-le la curățătorie dacă nu pot fi spălate.

Tubul hârtiei igienice

Un truc cât se poate de ingenios pentru a elimina praful din zonele înguste în care țeava aspiratorului nu încape. Pliază un tub de hârtie igienică și pune-l în capătul furtunului de aspirator.



Închide ferestrele

Praful este produs în interior, din cauza fibrelor textile, dar vine în cantități mari și de afară. Este important să aerisești casa de câteva ori pe zi, dar nu sta permanent cu geamurile deschise pe timpul verii.

Idei practice pentru casa: Curățare covor

Cu cât ai mai puține covoare, cu atât va fi mai puțin praf în casa ta. În special covoarele din fibre sintetice sunt cele care acumulează mult praf. Alege covoare de dimensiuni mici, care pot fi scuturate și spălate mai ușor. Aspiră-le de două ori pe săptămână.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro