18 moduri practice în care poți folosi bicarbonatul de sodiu
Casă şi familie · Acasa / 10.05.2020

Există o mulțime de produse cu multiple utilizări, oțetul, de exemplu, dar niciunul nu depășește bicarbonatul de sodiu. Un singur recipient îți oferă o mulțime de posibilități.

Il poti folosi pentru absorbirea mirosurilor, pentru a sterge petele, pentru a face curatenie in casa, iar acestea sunt doar cateva dintre intrebuintarile acestui praf miraculos. Orice problema ai avea, sunt sanse mari sa o rezolvi cu bicarbonat de sodiu.

Absoarbe mirosurile din toaleta


Daca vasul de toaleta are un miros respingator, e suficient sa presari putin bicarbonat. Marilee Nelson, cofondatoarea brandului Branch Basics, specializat in produse non-toxice de curatenie, spune ca tot ce trebuie sa faci este sa imprastii o ceasca de praf alb in WC si sa nu tragi apa timp de o ora. Bicarbonatul nu doar ca va curata vasul, dar va indeparta si mirosul.


Face asternuturile moi


Pentru asternuturi moi si fine, baga-le in masina de spalat si adauga o ceasca de bicarbonat de sodiu si o jumatate de otet. Dupa un ciclu de spalare si stoarcere, vor fi foarte moi.

Curata porii


Chiar daca folosesti cele mai scumpe si trendy produse cosmetice pentru ten, te poti baza in continuare pe efectul bicarbonatului de sodiu. Expertii spun ca, adaugand putin bicarbonat in masca pe care o aplici, vei beneficia de un efect sporit de purificare a porilor.

Mentine sanatatea sistemului cardiovascular


Cine s-ar fi gandit ca aceasta substanta ar putea fi esentiala pentru sanatatea sistemului cardiovascular? „Problemele sistemului circulator pot duce la o serie de boli, precum afectiuni ale inimii, ale sistemului respirator si la complicatii sanguine”, arata experta in nutritie Britt Brandon. Amestecand o lingurita de bicarbonat de sodiu cu 200 de mililitri litri de apa pe care o bei zilnic, eviti blocajele sistemului circulator. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro