Ce poți face cu ouăle: 5 întrebuințări neobișnuite
Ouăle nu sunt doar un ingredient perfect pentru o dietă sănătoasă și gustoasă, ci au și câteva întrebuințări mai puțin obișnuite.
Data viitoare, când te pregătești să-ți faci o omletă, poate păstrezi câteva ouă și pentru alte întrebuințări. Iată pentru ce mai poți folosi ouăle!
1. Mască de păr
Ce-ar fi să renunți la toate tratamentele scumpe pentru păr? Ouăle au un conținut bogat de proteine, apreciat de către firul de păr. Poți aplica un ou bătut pe părul curat și umed, pe care trebuie să-l lași să acționeze pentru aproximativ 20 de minute, după care te poți clăti cu apă caldă spre rece, pentru a evita gătirea oului. Acest truc te va ajuta să hidratezi firul de păr și să îndepărtezi excesul de uleiuri naturale.
2. Curățarea pantofilor
Dacă vrei să-ți cureți perechea preferată de pantofi din piele, ouăle s-ar putea să fie ingredientul secret pe care îl cauți. Separă albușul de gălbenuș și, cu ajutorul unui burete moale, freacă pielea pantofilor cu buretele înmuiat în albuș, până când acesta este absorbit complet.
3. Tratarea tăieturilor și rănilor
Dacă ai fost atentă la altceva în timp ce găteai și ți-a alunecat cuțitul pe deget, poți folosi un ou pentru pansarea tăieturii. Atunci când cureți un ou fiert tare, poți observa o membrană subțire care se formează între albuș și coajă. Membrana are potențialul de a acționa ca un bandaj, dar și ca un medicament neobișnuit pentru eliberarea durerii.
4. Lipici natural
Orele de lucru manual de la grădiniță sau de la școală pot fi realizate și cu ajutorul unui ingredient natural. Albușul de ou este o alternativă perfectă pentru lipiciul obișnuit. Acesta are proprietăți adezive impresionante, ideal pentru proiecte ușoare. Ia o pensulă și aplică albușul de ou cu ajutorul acesteia, pe suprafața desemnată pentru lipire. În plus, acest lipici natural este non-toxic, ideal pentru copiii care pun mai mult lipici în gură decât pe planșă.
5. Repararea unui radiator cu scurgeri
În cazul în care observi scurgeri la radiatorul auto în timp ce ești în oraș, poți merge la mecanicul tău auto pentru a te ajuta. Însă, atunci când ești plecată din oraș, iar radiatorul mașinii se simte puțin deshidratat, îl poți ajuta cu un ou. Sparge un ou și toarnă cu atenție albușul în radiator, ținând gălbenușul în coajă. Dacă ai suficientă apă în instalație, oul ar trebui să ajungă la scurgere. Iar pe măsură ce se încălzește apa, albușul de ou se va găti, sigilând gaura. Cu toate acestea, soluția prezentată nu este permanentă și trebuie să mergi în cele din urmă la mecanic. Este doar o soluție de urgență.