Cel mai bun suc de roșii pentru iarnă. Rețetă de la bunica
De ce să-l cumperi din comerț când poți să faci acasă cel mai bun suc de roșii pentru iarnă? Descoperă o rețetă simplă!
Un suc de roșii bun te salvează de multe ori iarna când nu ai legume proaspete, iar aroma lui nu se va compara niciodată cu cea a unui suc din comerț. Dacă alegi un sortiment de roșii foarte gustoase, din acelea mari și imperfecte, sucul de roșii va ieși delicios și foarte aromat. Îl vei putea folosi la ciorbe, tocănițe, paste, pizza, lasagna sau orice alt preparat care necesită acest ingredient.
Cum poți să faci cel mai bun suc de roșii pentru iarnă
Reține că pentru a obține un suc de roșii delicios trebuie să alegi roșiile potrivite, cu un miros puternic și o dulceață aparte. Nu orice soi de roșii (cele mai lemnoase, cu multe semințe) te va ajuta să obții cel mai bun suc de roșii. Astfel că după ce ai ales cele mai gustoase roșii, procedeul este unul simplu și îl poate face oricine.
Cumpără mai multe kilograme de roșii, în funcție de cantitățile de suc de roșii pe care dorești să le obții. După ce le-ai spălat bine, se taie în bucăți mari și se mixează cu totul în blender până când obții o cremă.
Apoi se pune sucul de roșii la fiert într-o oală înaltă, la foc mic. După ce acesta scade și se îngroașă se toarnă în sticle sterilizate care se închid ermetic.
Următorul pas este acela de a fierbe sticlele la bain-marie timp de 10-15 minute. Se așază într-o cratiță largă cu puțină apă și se acoperă cu un prosop deasupra, lăsând la fiert la foc mic.
Poți să-l pui la răcit lent între mai multe pături sau să-l așezi direct în cămară.