Evită să speli tocătorul de lemn cu pastă de detergent, așa cum speli vasele și paharele. Detergentul intră în fibra de lemn și ajunge apoi în legumele sau carnea pe care o tai. Iată ce alte soluții trebuie să folosești pentru a igieniza corect tocătorul de lemn uzat.
Una dintre cele mai banale ustensile de bucatarie, dar deosebit de folosită este tocătorul de lemn. Zilnic îl folosești și chiar de mai multe ori pe zi, astfel că ajunge în scurt timp tocătorul de lemn uzat. De aceea, este recomandat să ai mai multe, două sau chiar trei.
Cu toate acestea, ele se uzează destul de repede de la tăieturile de cuțit, de la ciocănelul de șnițele, de la grăsimea din carne și chiar de la sucurile de legume. Ar fi bine să le igienizezi corect de fiecare dată și să le schimbi la două, trei luni.
Urmărește clipul nostru și vezi cât de simplu este să cureți tocătorul de lemn uzat, fără cine știe ce soluții scumpe.
De ce este bine să lustruiești tocătorul cu o foaie de șmirghel
Caută în trusa de scule a soțului și împrumută o foaie de șmirghel fin pentru a curăța suprafața tocătorului de lemn. Astfel, poți curăța petele de condimente și de legume, dar și tăieturile și zgârieturile fine pe care le lasă cuțitele și în care se pot dezvolta bacteriile. Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro