Cum să alegi un cuptor electric incorporabil perfect pentru bucătăria ta
Dacă vrei să cumperi un cuptor electric, dar nu știi ce caracteristici să cauți, iată câteva sfaturi de cumpărare necesare înainte de a face pasul: modele, caracteristici și trucuri pentru a face alegerea potrivită. Un cuptor electric poate fi complet necunoscut multora dintre noi, de aceea este aproape întotdeauna o bătaie de cap să alegi ce cuptor electric incorporabil să cumperi pentru bucătăria voastră, deoarece este necesar să cunoașteși o serie de caracteristici pe care de obicei nu le observăm.
Un cuptor electric incorporabil este menit să rezite ani întregi și reprezintă o investiție pe termn lung, de aceea este important să acordați o importanță sporită tuturor caracteristicilor sale.Astăzi coexistă cuptoare convenționale, cuptoare cu microunde, cuptoare cu piroliză și chiar cuptoare cu abur, deși cei mai norocoși se vor lăuda întotdeauna cu cuptorul cu lemne pe care îl au în grădină.
Spațiul și dimensiunile
Daca vrei să cumperi un cuptor electric incorporabil nou, primul sfat, ca întotdeauna, este să fii foarte clar cu privire la spațiul pe care îl ai în bucătărie pentru a nu te supăra când îl montezi, mai ales dacă este blocat și nu are suficient loc.Eficiența energetică
Cuptorul este unul dintre aparatele electrice care consumă mai multă energie și mai ales cele care funcționează cu energie electrică, din cauza pierderilor de transformare a energiei electrice în energie termică. Cu toate acestea, un cuptor electric incorporabil de clasa A consumă cu 60% mai puțină energie decât unul de clasa G. Cuptoarele pe gaz sunt mult mai eficiente, dar cuptoarele electrice sunt mai frecvente.În sfârșit, o notă despre consumul de energie al cuptoarelor. Deschiderea ușii înseamnă pierderea a 20% din energia stocată în interiorul cuptorului, așa că cel mai bun sfat este să nu deschideți ușa cuptorului decât dacă este absolut necesar și să gătiți dacă este posibil toate alimentele necesare într-un singur lot.
Funcții minime ale unui cuptor electric
Dacă habar nu ai la ce lucruri ar trebui să te uiți când cumperi un cuptor electric incorporabil, îți recomandăm atenție la aceste funcții pentru a nu te încurca.- Încălzire de sus și de jos, funcția cea mai elementară dintre toate.
- Preîncălzire rapidă, o opțiune bună pentru a economisi timp.
- Funcții grătar, perfect pentru alimente gratinate. Unele cuptoare încorporează diferite moduri de grătar pe care le puteți folosi după cum este necesar.
- Ventilație, o caracteristică utilă pentru ca friptura de carne să nu dureze la nesfârșit.
- Controlul temperaturii, fie cu comenzi electronice, fie cu rotative tradiționale. Aici ar trebui să te uiți la interval, care oscilează de obicei între 50 și 250 de grade Celsius, deși gătitul la temperaturi mai scăzute (30 de grade) și mai mari (270 de grade) poate fi uneori un avantaj.
- Un alt aspect important atunci când alegeți un cuptor electric pentru bucătărie este să vă uitați la diferitele înălțimi la care pot fi amplasate tăvile și rafturile. În mod normal, aceste accesorii pot fi amplasate la 5 înălțimi diferite.
Curățarea cuptorului: piroliză da sau nu?
Prioliza este un proces de descompunere prin căldură, mai pe înțelesul oricărei gospodine. Aceasta înseamnă că cuptoarele pirolitice folosesc această funcție pentru a ajunge la temperaturi foarte ridicate de aproximativ 500 de grade pentru a transforma resturile de murdărie în cenușă care este pur și simplu îndepărtată cu o cârpă.Marele avantaj al cuptoarelor cu piroliză este ușurința de curățare a aparatului. Funcția trebuie folosită sporadic chiar dacă cuptorul este folosit zilnic și principalul dezavantaj al acestor cuptoare pirolitice este că în acest proces folosesc o cantitate mare de energie care afectează apoi factura de energie electrică, deși este și adevărat că cuptoarele de astăzi sunt mult mai eficiente decât cele de acum zece ani.
Dacă urmăriți aceste sfaturi, puteți alege cu ușurință un cuptor electric incorporabil care să se potrivească foarte bine cu nevoile și cerințele dumneavoastră, dar și cu designul bucătăriei și stilul de gătit.