4. Adaugă diverse condimente în cafea, dacă ai poftă de ceva mai aromat! Cardamomul, ghimbirul, nucşoara sau scorţişoara sunt printre condimentele care merg de minune cu cafeaua. Pune câte puţin din fiecare condiment într-un ibric, încălzeşte-le foarte puţin la temperatură mică, după care adaugă cafeaua şi apa. Vei obţine o cafea excelentă şi foarte aromată.
5. Dacă adaugi foarte puţină sare în cafeaua ta vei intensifica aroma ei. Este acelaşi lucru cu trucul împărtăşit de marii bucătari de a adăuga puţină sare în reţetele de dulciuri, deoarece aceasta are rolul de a scoate în evidenţă dulceaţa desertului.
6.Ca să obţii o cafea excelentă, tare şi aromată este recomandat să iei de pe foc ibricul de îndată ce cafeaua face spumă, după care să-l pui pe foc din nou. Potrivit specialiştilor este bine să repeţi acest proces de trei ori înainte de a stinge focul de sub ibric.
7. Dacă preferi cafeaua mai bogată, atunci poţi să adaugi o jumătate de linguriţă de unt de calitate în timp ce o prepari.
8. Dacă preferi cafeaua fără cofeină, adaugă 2-3 seminţe de cardamom în ibric atunci când o prepari. Acest condiment se pare că distruge cofeina fără să altereze proprităţile cafelei. Iar, în plus, vei obţine o cafea foarte aromată.
9. Dacă vrei să obţii cea mai bună cafea este recomandat să pui cafeaua măcinată în ibric, să o laşi o jumătate de minut pe foc mic, iar abia după aceea să adaugi apa.
”Amestecă o jumătate de linguriţă de zahăr cu cafea măcinată, lasă-le puţin pe foc mic şi abia apoi toarnă apă peste ele. Zahărul caramelizat va conferi cafelei o aromă şi un gust unic.”, rețeta lasă loc de multe întrebări. Cum îți dai seama că zahărul este caramelizat, după ce adaugi apa ce se întâmplă? o fierbi, n-o fierbi și dacă da, cât timp. În rest nu văd ce gust deosebit să-i dea acel zahăr caramelizat.