2. Pască slovacă



Ingrediente
 
Pentru aluatul de bază
 
1 cub de drojdie 230 g apă caldă 1 linguriță de zahăr 250 g lapte fiert 200 g zahăr 800 g făină 200 g unt Koliba 2 lingurițe de sare 3 ouă. 
Pentru aluatul cu brânză
 
1 cub de drojdie 150 g lapte cald 1 linguriță de zahăr 500 g urdă dulce (Ricoletka de la Koliba) stafide 4 gălbenușuri 200 g zahăr 1 linguriță sare 1 linguriță praf de copt 300 g făină. 
Mod de preparare
 
Se pune în apa caldă drojdia și o linguriță de zahăr și se lasă să se topească timp de 5 minute. După care se adaugă laptele încălzit, zahăr și untul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sare, ouă și compoziția din lapte. Se frământă aluatul până devin elastic, se acoperă și se lasă la dospit într-un loc cald timp de 2 ore.

 
Între timp se pregătește aluatul cu urdă. Se pune drojdia în laptele încălzit și o linguriță de zahăr. Se lasă pentru 5 minute, după care se adaugă peste urda dulce și se amestecă cu stafide, gălbenușurile, zahăr, sare, praf de copt și făină. Se frământă bine, după care se lasă la crescut pentru 2 ore.
 
Odată crescut aluatul simplu, se rupe în două bucăți inegale. Se mai frământă puțin aluatul mare și i se dă o formă rotundă, iar deasupra, de jur împrejur, se întinde aluatul din urdă. Se pune apoi într-o tavă unsă cu unt și se lasă să crească pentru 30-45 minute. Aluatul mai mic se folosește pentru a orna pasca, sub formă de împletitură. Se unge deasupra cu gălbenuș și se bagă la copt la 350 grade pentru 50 minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro