Rețetă rapidă: brioșe cu morcovi, mere și ovăz
Dacă îți este poftă de un mic dejun sau o gustare rapidă și sănătoasă, această rețetă de brioșe cu morcovi, mere și ovăz s-ar putea să fie pe placul tău.
Aceasta conține fibre și ingrediente de calitate, reprezentând o gustare portabilă perfectă atunci când te grăbești să ajungi la birou.Rețeta este ușoară, trebuie doar să adaugi ingredientele într-un bol, să le amesteci și să le lași să se gătească la cuptor. Iată cum poți face și tu brioșe cu morcovi, mere și ovăz!
Ingrediente
250 grame de morcovi dați pe răzătoare
250 grame de mere rase sau tocate
130 grame de stafide
60 mililitri de ulei de măsline extra virgin
60 mililitri de miere
3 ouă organice
125 mililitri de suc de portocale
coaja rasă de la 1 portocală
1 linguriță de esență de vanilie
300 grame de făină
2 lingurițe de praf de copt
120 grame de nuci
Pentru topping:
100 grame de ovăz
60 grame de semințe de dovleac
30 grame de semințe de floarea-soarelui
60 grame de unt
2 lingurițe de miere
Mod de preparare
Dificultate: scăzutăTimp preparare: 1h
Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se amestecă morcovul dat pe răzătoare cu mărul, stafidele, uleiul de măsline, vanilia, mierea, sucul de portocale, coaja de portocale și ouăle într-un bol. Se adaugă făina, praful de copt și nucile.
Se amestecă bine cu mâinile curate, până când amestecul este combinat bine. Cu ajutorul unei linguri, se adaugă aluatul în tăvi speciale pentru brioșe. Se prepară toppingul prin amestecarea ovăzului cu semințele. Se adaugă și untul și mierea și se amestecă ușor. Se dau brioșele la cuptor și se lasă pentru 35-40 de minute sau până când sunt gata.
Acestea pot fi păstrate la frigider pentru aproximativ 4 zile și pot fi servite cu iaurt grecesc. De asemenea, sucul de portocale poate fi înlocuit cu lapte de migdale.