Delicioasă, foarte uşor de preparat şi numai bună pentru toate gusturile. Ai nevoie de câteva ingrediente simple, maxim o jumătate de oră pentru a o prepara şi 5 minute ca să o înfuleci.
Delicioasă, foarte uşor de preparat şi numai bună pentru toate gusturile. Ai nevoie de câteva ingrediente simple, maxim o jumătate de oră pentru a o prepara şi 5 minute ca să o înfuleci.
Ingrediente:
- 6-8 cartofi noi, de mărime medie;
- 1 legătură mărar;
- 2-3 linguri de capere;
- coaja şi zeama de la o lămâie;
- ulei de măsline (proporţia este de 3 linguri de ulei de măsline la o lingură de zeamă de lămâie)
- sare;
- piper;
- un ardei iute rosu, uscat;
- 1 macrou afumat sau 200 gr. file de somon;
- smântână (opţional).
Mod de preparare:
1. Se curăţă cartofii, se spală şi se pun la fiert, într-o oală în care apa deja fierbe. Se lasă la foc mediu 15-20 minute;
2. Se scot cartofii şi se lasă la răcit 10 minute;
3. Într-un castron se pun: un praf de sare, piper, ardeiul iute mărunţit, zeama de la o lămâie şi ulei de măsline şi cele 3 linguri de capere;
4. Se amestecă bine;
5. Cartofii se taie cubuleţe şi se pun în caston. Se toacă mărarul şi se pune peste cartofi, se amestecă încet cu sosul, având grijă să nu zdobiţi cartofii;
6. Se pun pe farfurie, pe un pat de file de somon sau cu bucăţele mici de macrou afumat, dispuse pe marginea farfuriei;
7. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline;
8. Opţional, puteţi presăra smântână pe marginea farfuriei.
Poftă bună!