În această perioadă din an, mazărea proaspătă se găseşte în toate pieţele. Aşa că, este un moment foarte bun să găteşti diverse feluri de mâncare cu mazăre.
În această perioadă din an, mazărea proaspătă se găseşte în toate pieţele. Aşa că, este un moment foarte bun să găteşti diverse feluri de mâncare cu mazăre.
Ingrediente:
500 gr de mazăre, 1 legătură ceapă verde, ţelină, 1 bucată praz, 1 legătură pătrunjel, un praf curry, 2 căţei usturoi, sare şi piper după gust.
Mod de preparare:
Într-o cratiţă se pune o linguriţă de ulei de măsline peste care se adaugă prazul tăiat rondele, ceapa verde tăiată la fel şi ţelina tăiată cuburi. Se călesc puţin, după care se adaugă mazarea şi pătrunjelul tocat. Se adaugă apă, sare şi piper şi se lasă la fiert, la foc potrivit. Când sunt gata fierte, se scot şi se dau prin blender adăugând şi usturoiul. Pasta obţinută se amestecă cu restul de supă în care au fiert legumele. Supa se serveşte cu crutoane. Poftă bună!