Câte palme la fund ai primit în copilărie? Iată ce efecte au asupra ta
Casă şi familie · Copii / 10.01.2018

Palmele la fund au fost transmise de-a lungul anilor, de la generație la generație, ca o modalitate aparent eficientă de a împiedica copiii să facă prostii și de a-i ține sub control. Necunoscute pentru mulți, efectele acestei acțiuni ar putea fi văzute într-un clipă, dar rezultatele cercetărilor recente au arătat că palmele la fund nu numai că încalcă drepturile copilului, ci mai lasă și alte probleme în urmă. Iată de ce nu este bine să îi dai palme la fund copilului tău!

Ai primit palme la fund în copilărie? Iată care este efectul acestora!


Știai că binecunoscutele palme la fund pot avea ca rezultat probleme academice, de sănătate și în relații, pe măsură ce acei copii pedepsiți astfel se maturizează și se transformă în adulți?

Cât de eficiente sunt palmele la fund cu adevărat când vine vorba de lecțiile învățate de copii? Multe dintre persoanele care sunt pro palme la fund cred că această metodă este eficientă pentru că i-au ajutat pe cei mici să oprească un comportament dăunător în timpul copilăriei. De asemenea, se mai crede că palmele la fund sunt date pentru binele copiilor și că i-au oprit instant din acțiunile rele pe care le făceau. Se credea că palmele la fund au doar un efect aproximativ temporar, care îi face pe cei mici să își regândească un comportament dăunător lor și celor din jur.


Însă au fost realizate studii care au analizat efectele palmelor la fund. Toți cercetătorii au subliniat faptul că acest lucru nu se oprește doar la corectarea exceselor din copilărie, ci duce la probleme academice, de sănătate și relaționale de-a lungul vieții. De cele mai multe ori, duce la cancer, boli de inimă și boli respiratorii de la o vârstă fragedă. De asemenea, această acțiune din copilărie este corelată și cu un comportament agresiv, relații violente și alte forme de violență pe măsură ce copilul devine adult.


Care sunt alternativele palmelor la fund?


Nu este suficient să combați o metodă fără a lăsa alternative în locul acesteia, pentru ca părinții să știe ce să facă mai departe. Specialiștii includ printre alternative comunicarea și apropierea de copii. Adevărul este că aceste alternative s-ar putea să nu fie la fel de eficiente pe moment, dar vor da rezultate în prezent și în viitor, fără a-i lăsa pe cei mici traumatizați. Palmele la fund reprezintă o tradiție învechită, ineficientă și creează și mai multe probleme în viitor. În schimb, relațiile și obiceiurile sociale sănătoase îi asigură o viață pozitivă copilului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro