Aperitiv de mere, tofu si seminte de susan
Mod de preparare
Acest aperitiv poate fi servit in deschiderea unei cine cu meniu oriental. Este un preparat extrem de sanatos si de usor pentru digestie, datorita combinatiei de toffu si mere, "asezonata" cu seminte de susan. Opteaza pentru mere acrisoare, care "merg" foarte bine cu aceasta branza din lapte de soia, si da gust intregului aperitiv cu otet alb si maioneza fara ou.Ingrediente si cantitati:
3 mere acrisoare, curatate de miez si coaja, taiate in felii subtiri;
100 g tofu (branza din lapte de soia), taiata in cuburi;
2 teline taiate;
6 frunze de salata;
2 linguri otet alb de orez sau de mere;
2 linguri maioneza (facuta fara oua);
2 lingurite seminte de susan;
sare de mare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se amesteca merele cu telina, otetul si tofu.
2. Se pun frunzele de salata pe farfurii, dupa care se asaza compozitia.
3. Se amesteca maioneza cu semintele de susan si se asaza deasupra.
Se obtin 6 portii.
1 lingura contine: 75 calorii; 2 g proteine; 10,7 g carbohidrati; 2,5 g grasimi; 0 mg colesterol; 25 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).