Inghetata de casa
Mod de preparare
Ingrediente si cantitati:
4 oua
4 linguri de lapte praf
200 g. zahar (8 linguri)
200 g. apa
2-3 linguri cacao
Mod de preparare:
Se amesteca galbenusurile cu laptele praf, zaharul, apa si cacao. Se pune compozitia pe foc in baie de apa (adica puneti o cratita cu apa la fiert si recipientul cu compozitia deasupra acesteia). Se lasa pana cand apa da in clocot de 2-3 ori. Se raceste si se amesteca cu albusurile batute spuma.
Reteta excelenta,o fac de ani de zile!
am facut si am reusito,este foarte buna si foarte dulce,cand o sa mai fac o sa pun mai putin zahar,adica 6 linguri de zahar in loc de 8 linguri de zahar ,iar la topingul de ciocolata poti sa mai adogi si nuca s-au rom ,s-au un lichior care sa se combine cu inghetata
reteta aceasta este delicioasa incercati-o
Este foarte foarte buna dar am o intrebare are ceva daca in loc de zahar pun zahar brun si mai adaug esenta de rom
simplu si eficent are tot ce trbuie bravo..
eu am oreteta asemanatoare cu aceasta(in loc de apa am pus 400ml lapte+100g zahar pe care-l adaugi la albusurile batute spuma +aromele ).Este delicioasa,mai ales daca o serviti cu fructe(visine,capsuni)si putin stropita cu coniac sau lichior.
nustiu daca estebuna dar o sa incerc!
buna:* vreau sa fac aceasta inghetata,dar in loc de lapte praf se poate pune doar lapte?
o sa incerc si eu pentru ca sunt innebunita dupa inghetata,sper sa iasa buna.........;))
este foarte buna si gustoasa si am o intrebare cat timp sta la congelator?
o reteta foarte buna !