Mousse de avocado cu cafea și ciocolată neagră
Ingrediente
- 50 de grame de ciocolată neagră (peste 70%) topită
- 4 avocado copți, decojiți, sâmburii scoși
- 1/4 cană cu lapte de cocos
- 1/4 cană cu pudră de cacao
- 1/4 cană cu miere
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- un praf de sare
- 3 lingurițe cu cafea instant
- frișcă, opțional
Mod de preparare
Topește ciocolata neagră într-un bol rezistent, în cuptorul cu microunde sau pe bain-marie, apoi las-o la răcit.
Pune avocado în blender și amestecă până obții o pastă cremoasă.
Adaugă restul de ingrediente în blender, inclusiv ciocolata topită, și amestecă până ce toate ingredientele sunt perfect încorporate, timp de două minute.
Ciocolata neagră va avea un gust dominant, iar dacă preferi mai dulce mai poți adauga puțină miere.
Pune crema obținută în boluri pentru servit și lasă la frigider timp de o oră