Pere coapte în foitaj, umplute cu nuci şi miere
Ingrediente
- 6 pere
- 1 foaie Foitaj (250 g)
- 200 g nucă măcinată
- 100 g miere
- 1 gălbenuş ou
- 3 lg de zahăr
- esenţă de rom
Mod de preparare
Se fierb perele decojite în apă cu zahăr şi aromele dorite, având grijă să lăsăm codiţa intactă. După ce au devenit moi, le luăm de pe foc şi le lăsăm la răcit. Imediat după aceea, scoatem cotorul şi le umplem cu un amestec obţinut din nuci şi miere.
Tăiem foitajul fâşii subţiri sau în diverse forme, acoperind perele. Din aluatul rămas se obţin cu ajutorul unui pahar forme peste care să aşezăm fructele în tavă. Se ung cu gălbenuş de ou şi se dau la cuptor la foc mediu timp de 30 de minute.
Poftă bună!