PRAJITURA CU VISINE
Ingrediente
500 GR visine fara simburi,5 oua, 2 linguri ulei, 8 linguri apa , 200 gr faina, 200 g zahar tos. O tava medie
Mod de preparare
Se scot sîmburii de la vișine . Se separă gălbenușul de albuș la 5 ouă . Gălbenușurile se amestecă bine cu 8 linguri de apă fierbinte și 2 de ulei. Albușurile se bat spumă și se adaugă prin amestecare 200 g de zahăr. Acum se unesc cele două amestecuri și se omogenizează punînd și 200 g de făină. Se toarnă aluatul, care are consistența unei mămăligi subțiri în tava tapetată cu folie unsă cu ulei (să nu se lipească). Se plasează uniform pe suprafață vișinele fără sîmburi și stoarse ușor. Se coace timp de 25-30 minute. Crește, dar vișinele trebuie să rămînă la suprafață.
Doamnelor dar nu se pune si un prf de copt sa cresca mai bine?
eu bag mai intai aluatul pt 5-10 minute la cuptor... il scot si pun visinele si dupa il bag iar la cuptor.... si iese foarte pufoasa
FFF BUNA PRAJITURA . Prajiturile cu vishine sant cele mai bune vara ... Draga Mina , trebuie sa dai vishinile prin faina ,apoi le presari peste aluat , dar sa fie bine scurse de zeama, sau poate , faci aluatul prea moale . SANATATE , MA DUC SA EFECTUIEZ PRAJITURA CU PRUNE . RODICA-SHTEFACIA , RE. ITALIA
mie nu-mi stau niciodata visinele la suprafata...mereu sunt pe fundul prajiturii...cum faceti de raman la suprafata?multumesc