10 secrete ale creveţilor. De ce sunt buni pentru sănătate

Dieta / 07.06.2014

Creveţii sunt unul dintre cele mai populare alimente din categoria fructelor de mare. Datorită faptului că sunt bogaţi în proteine, dar nu conţin multe grăsimi saturate, sunt foarte sănătoşi şi recomandaţi în orice dietă echilibrată şi sănătoasă.

Dar care sunt adevăratele beneficii ale creveţilor şi de ce îi includ toţi nutriţioniştii pe lista alimentelor recomandate? De ce au devenit aceştia aproape la fel de populari precum carnea de ton? Află care sunt secretele creveţilor şi include-i în alimentaţia ta:

1. Îţi asigură nutrienţii necesari pentru a fi energică

100 de grame de creveţi îţi furnizează o jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru a avea energie întreaga zi. Creveţii sunt una dintre cele mai bune surse de proteine animale, alături de peştele alb.


2. Nu au efecte nocive asupra nivelului de colesterol

Deşi conţin grăsimi saturate, acestea sunt în cantităţi atât de mici, încât nu au efecte dăunătoare asupra organismului. Spre deosebire de alte surse de proteine, creveţii nu sunt nocivi din acest punct de vedere şi nu contribuie la creşterea nivelului de colesterol din sânge.

3. Conţin fier

Fierul este foarte important pentru prevenirea îmbătrânirii premature, prin acţiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. În plus, are rolul de a stimula sistemul imunitar, în timp ce contribuie şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos şi muscular.


4. Sunt bogaţi în seleniu

Seleniul este un element anticancerigen care acţionează în special în sensul inhibării celulelor cancerigene din colon şi din rect. Mai mult de atât, seleniul ajută la buna funcţionare a celulelor din ADN.

Citeste in continuare

  • Neagu Constanța, sâmbătă, 04.07.2020 13:57
    beneficiile crevetilor.

    Bună ziua, sunt foarte incantat de aceste beneficii nu am știut Oana acum de existența acestor crustacei, sunt gurmanda însă sunt și o fixista în momentul în care îmi place un fel de mâncare nu'l abandonez până nu găsesc un alt înlocuitor placut gustului meu și totodată potrivit dietei mele imi place sa am grijă ceea ce mănânc, consider că, ceea ce mâncăm ne reprezintă la exterior și cand ma uit în oglindă imi place ceea ce văd și nu numai mai este și sănătatea trupului așa că am încercat și eu acești crustacei însă eu vum nu le am cu gastronomia nu m'am informat înainte de a'i găti am facut pe stotsuficienta cum o fac de regulă și după ce i'am gătit și mâncat cu tot cu cap,crustă piciorușe și bineînțeles si mate nici prin cap nu mi'a trecut că ar fi trebuit sa'i curat în vreun fel,țin să precizez nu am simtit nici un disconfort în momentul masticarii sau ingerarii așa că, am zis că-i totul bine și că am descoperit minunea, însă după ce m'am saturat am simtit o nevoie nebună sa ma informez ce benefici au acești crustacei si cum fac de regulă am intrat pe YouTube sa vad un tutorial, șocată am fost în momentul în care am văzut cum se curată acesti crustacei, deja în ochi și creierul meu se desfășura farfuria mea pe care o consumase și crustacei pe care îi vizionam erau cu totul și cu totul diferiți în acel moment o state de greață am avut și voma imi rămânea în gât, practic am rămas șocată de ceea ce mâncasem ,mai bine nu vedeam tutorialul,întrebarea mea ar fi ceea ce am mâncat eu coadă, carapace, picioruse,mate, cap dăunează cumva organismului sau nu trebuie sa'mi fac nici un pic de problemă, c'am asta a fost a mea experiență de azi cu acesti crustacei,cu multa recunoștință vă mulțumesc l.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro