2. Evită pâinea când consumi făinoase și legume bogate în amidon
Când consumi orez, paste, hrișcă, cuscus, cartofi, mazăre, fasole și linte, printre altele, ar fi indicat să eviți consumul de pâine, deoarece se adună o cantitate prea mare de carbohidrați. Alimentele bogate în amidon nu îngrașă, dacă le consumi cu moderație și în combinațiile potrivite.
De exemplu, poți consuma la prânz o salată cu două felii de pâine, iar seara un cartof copt cu verdețuri.
3. Redu consumul de pâine la carne
Carnea conține proteine care au nevoie de un anumit timp pentru a fi digerate. Combinată cu carbohidrații din pâine, carnea poate îngreuna digestia și poate îngrășa, de aceea este bine să reduci cantitatea de pâine pe care o consumi cu mici, grătare și fripturi.
4. Înlocuiește pâinea cu legume de fiecare dată când ai ocazia
Pentru a reduce consumul de pâine și a-ți menține silueta, ideal ar fi să înlocuiești feliile de toast cu legume. De exemplu, dacă vrei să mănânci hummus, fasole bătută, salată de vinete sau cremă de brânză, poți folosi ardei gras în loc de pâine. Obții o gustare light, cu mai puține calorii.
5. Nu consuma pâine cu gem și unt
Combinația de unt și gem pe pâine este delicioasă, dar silueta ta crede altceva. Untul și gemul au deja un aport caloric foarte ridicat, iar dacă la acesta adaugi și caloriile din pâine, obții o combinație care te poate îngrășa. În plus, gemul și pâinea vor fermenta în stomac și poți simți un disconfort major din cauza acestei combinații