3. La restaurant sau acasă mănâncă în locurile cele mai luminoase
Potrivit experţilor, cu cât este mai puţină lumină unde mănânci cu atât vei fi mai tentată să mănânci mai mult, fără să te simţi vinovată. Prin urmare, se recomandă alegerea unui loc bine luminat atunci când iei masa.
4. Pune o porţie mică în farfurie şi lasă restul mâncării pe aragaz
Nu aşeza pe masă mai multe platouri cu felurite mâncăruri, deoarece vei mânca mult, tentaţia fiind prea mare. Este de preferat să-ţi pui o porţie de mâncare în farfurie şi să te limitezi la ea, fără să mai dai târcoale craţitei cu mâncare de pe aragaz. Specialiştii spun că neavând la îndemână toată mâncarea vei consuma o cantitate cu 20% mai mică.
5. Păstrează dulciurile într-un loc unde nu le vezi mereu
Dacă ţii dulciurile pe masa din bucătărie sau pe birou cu siguranţă le vei consuma. Însă, dacă le ţii într-un loc ferit unde nu îţi sar în ochi este posibil să uiţi de ele şi să nu le mănânci din inerţie.
6. Respectă programul meselor
Cele trei mese principale pe zi trebuie să fie respectate. La gustările dintre mese alege fructe şi legume proaspete, nuci crude, iaurt simplu sau ciocolată neagră.
7. Aşază alimentele sănătoase în primul rând
Cămara, frigderul şi dulapurile din bucătărie trebuie să fie aranjate în aşa fel încât să vezi prima dată doar alimentele sănătoase. Astfel vei întinde mâna spre ele şi nu vei da cu ochii direct de dulciuri sau snacks-uri. Dacă ai cumpărat alimente nesănătoase pentru acasă (lucru nerecomandat) ţine-le ascunse ca să nu le vezi imediat.