Cât de sănătos este orezul alb? 4 efecte surprinzătoare
Ar trebui să scoți complet orezul din dieta ta? Nu neapărat, însă e bine să cunoști ce efecte are acest aliment asupra organismului pentru a ști dacă este potrivit pentru profilul tau nutrițional.
Exista un motiv pentru care orezul este cea mai consumata cereala din lume: e foarte versatil si poate fi adaptat la o gama larga de arome si meniuri. In plus, exista o varietate mare din care sa alegi – peste 120.000!Potrivit Food & Wine, orezul asigura o cincime din totalul caloriilor consumate la nivel global.
Orezul alb, cunoscut si sub denumirea de orez imbogatit, este unul dintre cele mai populare soiuri. E un orez rafinat, ceea ce inseamna ca a fost macinat pentru a indeparta coaja exterioara, straturile de tarate si germenii.
In ciuda raspandirii sale, acest orez tinde sa aiba o reputatie proasta din cauza procesarii sale, mai ales daca este comparat cu cel brun – poate ca ai auzit ca orezul alb reprezinta o sursa de „carbohidrati rai” si de calorii goale. Totusi, trebuie sa-l scoti complet din dieta?
Lauren Manaker, autoarea volumului „The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook, The 7 Ingredient Healthy Pregnancy Cookbook, and Fueling Male Fertility”, a dezvaluit pentru EatThis patru efecte neasteptate ale consumului de orez, pozitive si negative:
S-ar putea sa ai mai multa energie
„Orezul alb e o sursa de carbohidrati, principalii furnizori de energie in organism. In plus, multe varietati de orez alb, cel putin in SUA, sunt fortificate cu vitamine B care pot sustine nivelurile de energie”, a explicat Manaker. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro