6. Pentru că e posibil să fii însărcinată

Dacă ai rămas însărcinată, acesta poate să fie motivul pentru care ți-e foame tot timpul. Dacă unele femei nu prea pot mânca mai nimic în primele săptămâni, altele pot simți că le este foame tot timpul. Poftele se schimbă și poți să ajungi chiar să ți se facă rău doar la gândul de a mânca vreun aliment pe care-l preferai înainte. 

7. Pentru că mănânci prea repede

Când mănânci ceva cu poftă și foarte repede, corpul nu are suficient timp să realizeze când ești sătulă. Acest lucru te poate face să-ți fie foame din nou în scurtă vreme. Încearcă să mănânci mai încet, să mesteci bine alimentele și să te bucuri de textura/gustul mâncării fără să fii distrasă de telefon sau alte lucruri. 


8. Pentru că nu te-a satisfăcut ceea ce ai mâncat

Cercetătorii susțin că acesta poate să fie un motiv serios pentru care ți-e foame tot timpul. L-au numit ”indice de sațietate” și au dat ca exemplu faptul că o porție de cartofi la cuptor poate să fie mai satisfăcătoare și sățioasă decât una de cartofi prăjiți. Mănâncă alimentele care-ți plac, dar încearcă să le gătești mai sănătos. 

9. Pentru că ai văzut ceva bun sau ai simțiti vreun miros îmbietor

Poate că ai văzut pe cineva mâncând o înghețată bună cu poftă sau ai simțit miros de croissanți proaspeți când ai trecut pe lângă patiserie. Este suficient ca să ți se facă poftă, fie că îți este foame sau nu. Încearcă să conștientizezi aceste tentații și abia apoi să iei decizia de a mânca sau nu. 


10. Pentru că te lași controlată de emoții

Multe persoane apelează la alimente atunci când simt supărare, plictiseală, tristețe sau deprimare. Se numește mâncat emoțional și este foarte dificil de controlat. Încearcă să fii atentă la ceea ce simți înainte de a apela la mâncare și găsește o altă soluție care poate să-ți îmbunătățească starea psihică. 

11. Pentru că ai hipertiroidism

Dacă glanda tiroidă produce hormoni tiroidieni în exces poți să simți că îți este foame tot timpul, să fii obosită, agitată și ai schimbări dese de dispoziție. Dacă ai remarcat că te confrunți cu aceste simptome este foarte important să consulți un medic endocrinolog. 


12. Pentru că urmezi un anumit tratament

Există medicamente care te pot face să-ți fie foame tot timpul. Tratamentele pentru depresie și tulburări de comportament, precum și antihistaminicele, antipsihoticele și corticosteroizii pot să genereze acest efect. 

13. Pentru că nu dormi suficient

Lipsa de somn determină dezechilibre la nivel hormonal și poate să apară senzația de foame. Tot lipsa somnului este cea care te va face să mănânci mai multe calorii și să faci alegeri alimentare bogate în grăsimi nesănătoase. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro