Dieta franceză. 5 sfaturi pe care să le urmezi ca să dea rezultate
Dietă & Fitness · Dieta / De Andreea Biță, 11.07.2020

Dieta franceză pe scurt, într-o singură propoziție: mănâncă porții mici compuse din alimente de o calitate superioară, mai des.

Ești în căutarea unui plan eficient de slăbire, te-ai săturat să "porți” după tine zi de zi povara surplusului de kilograme și cauți o cale de ieșire din această situație stânjenitoare?

Vești bune! Poți adopta cu încredere stilul franțuzoaicelor.
Dieta franceză, pe lângă faptul că îți permite să mănânci alimente pline de savoare, este și foarte sănătoasă.

Uită de acele diete fără gust în care ești forțată să renunți ori la carbohidrați, ori la grăsimi sau să consumi foarte puține calorii.  Este greșit! Specialiștii în nutriție nu recomandă nicio astfel de dietă pe termen lung, iar dacă ajungi să slăbești folosind una dintre ele și mai apoi revii la vechile obiceiuri alimentare, ghici ce... apare inevitabilul efect yo-yo sau ciclicitatea în greutate care definește acumularea kilogramelor pierdute după un regim strict, câteodată chiar peste greutatea inițială.



Franțuzoaicele sunt pline de stil feminin și nu urmează vreo dietă „minune”. Ele apelează la niște trucuri simple pe termen lung și la răsfățuri ocazional.
Autoarea Mireille Guiliano vorbește pe larg despre acest stil de viață sănătos în cartea sa intitulată „ Franțuzoaicele nu se îngrașă”.

  • Iată, mai jos, 5 principii de bază de la care să pornești:

 

Alege diversitatea

 

Ieși din zona ta de confort și consumă alimente dintre cele mai diverse. Selectează opțiunile sănătoase pe care încă nu le-ai încercat. Evită să mergi la restaurantele obișnuite, încearcă unele noi care oferă în meniu hrană sănătoasă.

Controlează calitatea

 

Mănâncă trei mese principale, de preferat la aceleași ore din zi. Fii selectivă când mergi la cumpărături. Bucură-te de o pâine de calitate, carne, brânză, iaurt și fructe, vin și șampanie, ciocolată etc. În loc să consumi în fiecare zi carne de pui obișnuită (nu este recomandat pentru sănătate să mănânci zilnic carne, conform specialiștilor în nutriție), alege să o consumi mai rar, dar variante mai sănătoase, cum ar fi carnea de pește, de vită maturată, păsări de curte, carnea de porc din rasa mangalița, vânat etc.

Porții mici

 

Cheia succesului în această dietă pe termen lung este să reduci porțiile. Doar așa te poți bucura de o varietate de alimente fără să te îngrași. Mănâncă porții mici sau redu porția obișnuită la jumătate. Alege să îți așezi mâncarea pe o farfurie mai mică.

Savurează cu plăcere fără să te grăbești

 

Așează-te la masa și savurează-ți în tihnă micul dejun, prânzul și cina. Dacă ai poftă între mese de o gustare dulce și visezi la ciocolată, servește două-trei pătrățele și nu te simți deloc frustrată că ai făcut asta. Alege o ciocolată de cea mai bună calitate. Ideală este ciocolata neagră cu un conținut bogat de unt de cacao.

Bea un pahar de vin bun după masă, mai ales dacă ești într-o companie plăcută. Nu renunța la micile plăceri „nevinovate”. Secretul este calitatea și nu cantitatea!

Exercițiile fizice fac parte din ecuație

 

Pentru ca acest stil de viață să aibă cele mai bune rezultate este nevoie să acorzi puțin timp și condiției fizice.
Mersul pe jos este cel mai simplu mod de a face mișcare și îl poate practica oricine. Nu e nevoie să mergi neapărat la sala de fitness. Include în rutina ta zilnică mersul pe jos. Folosește un pedometru dacă te motivează și îți amintește să te miști mai mult. Fă rost de o pereche de greutăți pentru mâini și execută corect exerciții pentru brațe și corp de 2-3 ori pe săptămână.

La toate acestea se adaugă apă, multă apă. Bea apă toată ziua! Chiar și atunci când nu îți este sete.

Cu timpul îți vei schimba obiceiurile nesănătoase și vei constata cu mare surprindere că și cântarul va deveni mai prietenos cu tine.

Sursa: webmd.com

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro