Studiul citat relevă că o dietă sănătoasă nu poate repara efectele negative ale unui regim alimentar plin de grăsimi, zahăr sau sare
În cadrul studiului, şoareci modificaţi genetic care erau predispuşi la a suferi de ateroscleroză - îngroşare şi rigidizare a arterelor care duc la reducerea fluxului sangvin bogat în oxigen - au fost hrăniţi fie cu alimente bogate în grăsimi şi colesterol, fie cu alimente sănătoase.

Dar, după tratament, inclusiv o scădere a nivelului de colesterol din sânge şi o schimbare a dietei, teste efectuate asupra măduvei osoase a şoarecilor hrăniţi iniţial nesănătos au arătat că animalele prezentau încă diferenţe majore în ce priveşte sistemul imunitar şi sufereau de forme mai grave de ateroscleroză.


"Ştim de multă vreme că stilul de viaţă şi nutriţia influenţează funcţia sistemului imunitar. Capacitatea istoricului nutriţional de a avea efecte durabile asupra celulelor imunitare demonstrată în acest studiu ar putea avea implicaţii profunde în domeniul tratamentelor pentru boli ce au legătură cu sistemul imunitar. Durata acestor modificări este foarte importantă şi trebuie aflată şi va fi interesantă studierea efectelor medicamentelor care pot induce modificări epigenetice", a spus John Wherry, redactor-şef adjunct al Journal of Leukocyte Biology, care a publicat studiul.



Foto: Hepta
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro