Locul 4. Carnea roşie
Aici intră carnea de porc, vită şi miel. Numeroase studii arată că un consum ridicat de carne roşie creşte riscul de cancer la colon, stomac şi pancreas, scrie site-ul
cancerresearchuk.org De asemenea, atunci când carnea roşie este făcută pe grătar sau prăjită în ulei se formează substanţe cancerigene.
Locul 5. Conservele
Conţin bisphenol-A, compus chimic care a fost asociat cu un risc ridicat de declanşare a cancerelor hormono-dependente, printre care se numără cel mamar şi cel la prostată.
Locul 6. Popcornul făcut la microunde
S-a dovedit că aceste pungi cu popcorn pe care le folosim pentru cuptorul cu microunde cresc riscul de infertilitate, precum şi pe cel de a dezvolta cancer la ficat, testicule şi pancreas. U.S. Environmental Protection Agency (EPA) a precizat că un compus chimic de pe pungile de popcorn are potenţial cancerigen şi a fost asociat cu dezvoltarea tumorilor maligne.
Locul 7. Făina albă rafinată
Un studiu apărut în publicaţia Cancer Epidemiology arată că un consum ridicat şi constant de carbohidraţi rafinaţi creşte foarte mult riscul de a dezvolta cancer mamar. Din cauza faptul că au un indice glicemie ridicat, aceste alimente care conţin făină albă rafinată cresc nivelul zahărului în sânge, favorizând dezvoltarea celulelor canceroase şi răspândirea acestora.
Locul 8. Zahărul rafinat
Are un efect similar cu cel generat de făina albă rafinată, generând fluctuaţii mari ale glicemiei şi hrănind celulele canceroase. Astfel, tumorile maligne sunt stimulare să se dezvolte rapid şi să se răspândească în corp. Siropul din porumb este unul dintre cele mai nocive şi este folosit în prepararea dulciurilor procesate, a sucurilor, cerealelor şi a sosurilor din comerţ.
Locul 9. Uleiurile hidrogenate
Alterează structura şi flexibilitatea membranei celulare, mărind semnificativ riscul de cancer. Grăsimile trans care se regăsesc în aceste uleiuri hidrogenate au un efect nociv asupra sănătăţii.