4. Fandări

Şi fandările, întocmai precum genuflexiunile, îţi pun în mişcare grupele majore de muşchi din partea inferioară a trupului. Dar, şi în acest caz, este vital să le realizezi corect pentru a evita accidentările. Cum procedezi: fă un pas mare în faţă, îndoaie genunchiul la 90 de grade şi ţine spatele drept. Genunchiul piciorului din spate trebuie să fie şi el îndoit, aproape de nivelul solului (fără a-l atinge vreodată, însă). Efectuează fandări pe câte un picior alternativ.


Un alt tip de fandări extrem de util este şi cel în lateral. De această dată, te apleci uşor în faţă, îndoi uşor unul dintre genunchi şi întinzi în lateral piciorul rămas liber. Este important ca piciorul să fie perfect întins. Sprijină-te cu braţele pe coapse şi lasă-ţi greutatea trupului alternativ, când pe un picior, când pe celălalt.

5. Flotări

Flotările sunt grozave pentru muşchii din partea superioară a trupului (piept, umeri, braţe). Sunt dificile dacă nu ai antrenament, dar extrem de eficiente dacă le practici în mod regulat. Iniţial, până capeţi puţină forţă în braţe, nu te înhăma la flotările clasice, preferându-le pe cele uşoare - tot ce trebuie să faci este să îţi sprijini greutatea corpului în braţele flexate în timp ce te apleci în faţă deasupra blatului de bucătărie, spre exemplu. Împinge-ţi corpul în spate şi repetă. Reţine să menţii spatele şi picioarele drepte.


6. Abdomene

Grozave pentru muşchii abdominali, abdomenele pot fi realizate în multiple feluri. Iniţial, încearcă să ţii mâinile sub cap, spatele pe podea şi genunchii flexaţi şi să îţi ridici uşor trunchiul (fără a te ridica de tot, până la nivelul genunchilor). Ulterior, sporeşte gradul de dificultate ţinând picioarele în aer, cu genunchii flexaţi.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro