O ceasca cu ceai verde

2. Ceaiul: verde, alb, negru şi oolong


În general, ceaiul care derivă din frunzele plantei Camellia sinensis este cel care are proprietăţi anticancerigene recunoscute de specialişti. Astfel că în această categorie intră ceaiul verde, negru, alb şi oolong. Aceste sortimente de ceai constituie alternativele potrivite pentru cafeaua care are un efect acid asupra corpului, mai ales atunci când este consumată în exces. Ceaiul conţine polifenoli care au un efect antioxidant foarte puternic, protejând corpul inflamaţiile care pregătesc terenul pentru boli grave.


Studiile arată că ceaiul, în special cel verde, protejează inima de boli, are efecte anticancerigene, scade riscul de Parkinson şi Alzheimer, stimulează arderea grăsimilor şi este de folos persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.


3. Alimentele fermentate natural


Kefirul, iaurtul, varza murată sau alte legume lăsate la fermentat protejează colonul, favorizând înmulţirea bacteriilor bune.

Toate aceste alimente fermentate în mod natural produc bacterii bune care au un rol esenţial pentru sănătate, transformându-le într-un superaliment care merită consumat zilnic. Potrivit site-ului
sciencebasedmedicine.org, aceste alimente au grijă de sistemul imunitar, îmbunătăţesc digestia, refac flora intestinală după administrarea antibioticelor şi protejează colonul de boli grave.
 

4. Legume crucifere: varză, rucola, hrean, broccoli, conopidă, gulii, varză de Bruxelles, napi


Aceste legume au fost îndelung studiate şi s-a demonstrat că au substanţe care protejează corpul de cancer. De aceea, trebuie să ai grijă să le incluzi pe rând în dieta ta zilnică. Potrivit
Institutului American de Cancer, toate aceste legume crucifere au betacaroten, luteină, zeaxantină, vitaminele C, E, K, acid folic, minerale şi sunt o sursă importantă de fibre. Indolii şi sulforafanul din conţinutul lor au fost două substanţe intens studiate de mulţi specialişti pentru efectele lor anticancerigene şi s-au dovedit a avea capacitatea de a opri dezvoltarea tumorilor.

5. Fructele de pădure


Zmeura, afinele, murele, coacăzele şi căpşunile sunt fructele pe care specialiştii le recomandă pentru consumul zilnic, deoarece au o mulţime de nutrienţi esenţiali care fac minuni pentru sănătate. Au un conţinut bogat în fibre şi antioxidanţi, având un efect antiinflamator asupra corpului.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro