5 alimente pe care un nutriționist nu le are niciodată în casă
Dietă & Fitness · Nutritie / 02.05.2019

O alimentație sănătoasă începe întotdeauna cu lista de cumpărături.

Îți va fi imposibil să mănânci sănătos dacă îți umpli cămara și frigiderul de alimente nesănătoase, care te vor tenta de fiecare dată când deschizi frigiderul sau dulapul din bucătărie. Cu cât tentația este mai mare, cu atât sunt mai mici șansele tale de a adopta un stil de viață sănătos. De aceea, ar trebui să afli care sunt alimentele și produsele pe care un nutriționist nu le va avea niciodată în bucătărie. Iată care sunt acestea:

Chipsuri din cartofi


Ai observat că nu te poți opri niciodată după primele câteva chipsuri? Este o problemă des întâlnită, care afectează cele mai multe persoane. "
Chipsurile din cartofi sunt acoperite cu un strat de grăsimi nesănătoase care creează acea senzație că ți se topesc în gură. Creierul nu interpretează textura crocantă și aerată ca fiind sățioasă, prin urmare chipsurile dau rapid dependență", declară nutriționistul Auslander Moreno pentru purewow.com. În afară de asta, nu au aproape nicio valoare nutritivă (precum fibre sau proteine). Nutriționistul recomandă să-ți faci singură chipsuri acasă folosind cartofi organici pe care să-i tai în felii subțiri, să-i stropești cu ulei de avocado, să presari sare și boia iute și să-i coci la cuptor.

Chipsuri din legume


Pentru că pe ambalaj scrie că sunt chipsuri din legume, asta nu înseamnă că sunt sănătoase. "Chiar dacă sunt făcute cu ulei de avocado, sunt de obicei exagerat de scumpe și fie conțin conservanți, fie au în interior un mic pachețel de silica ce poate fi toxic, dar care previne degradarea lor", spune Auslander Moreno. Aceasta recomandă să-ți faci singură chipsurile de legume. Legumele sale favorite ce pot fi transformate în chipsuri sunt kale, sfeclă, morcovi sau zucchini.

Dulciuri și bomboane


Dacă păstrezi dulciuri în casă, îți sabotezi sănătatea și silueta. Tentația este prea mare și în mod sigur nu te vei putea controla atunci când îți este poftă de ceva dulce. Dacă ai o slăbiciune pentru gustul dulce, evită să-ți faci provizii de diverse dulciuri nesănătoase precum batoane de ciocolată, caramele, bomboane, fursecuri etc. În schimb, cumpără ciocolată neagră de bună calitate sau fă-ți pofta de dulce cu ceva pregătit în casă. Este mult mai dificil să-ți faci singură o prăjitură decât să o scoți pur și simplu din frigider, motiv pentru care vei mânca mai rar dulciuri.

Cereale procesate


Cerealele pentru micul dejun care sunt intens procesate conțin mult zahăr, ulei, arome, coloranți conservanți și nu mai au o valoare nutritivă deosebită. Nutriționistul recomandă să le înlocuiești cu fulgi de ovăz, mei expandat, musli sau granola. Cerealele integrale sunt întotdeauna de preferat în locul celor intens procesate, care conțin numeroși aditivi.

Ulei vegetal rafinat


Nutriționistul Auslander Moreno susține că uleiul vegetal rafinat conține prea mulți acizi grași omega 6 și prea puțin omega 3, ceea ce poate contribui la apariția inflamației în organism. Uleiul este rafinat printr-o metodă numită hidrogenare, care îi afectează valoarea nutritivă. Evită uleiurile hidrogenate de floarea soarelui, rapiță, porumb, palmier etc. Pentru salate și sosuri, nutriționistul recomandă ulei extravirgin de măsline, iar pentru gătit la temperaturi înalte recomandă uleiul de avocado, untul obținut de la vaci hrănite cu iarbă și untul ghee.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro