Conopida

Face parte din familia cruciferelor, care sunt recunoscute pentru efectul lor anticancerigen. Conopida, broccoli, gulii, varza de Bruxelles și varza obișnuită conțin substanțe care previn apariția cancerului și scad nivelul colesterolului rău, având astfel grijă de inima ta. Citește și: Cum să găteşti conopida? 5 idei ca să o transformi complet

Ceapa şi prazul

Sunt recunoscute pentru efectul lor anticancerigen şi trebuie consumate în stare crudă cât mai des posibil. Acestea ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru are ca efect reducerea secreţiei de insulină şi IGF (insulin like growth factor), împiedicând astfel dezvoltarea celulelor canceroase. 


Varza

Varza (roşie şi albă) este un superaliment atunci când vine vorba despre proprietăţile sale anticancerigene. A fost îndelung studiată şi s-a demonstrat clar că sulforafanul şi indo-3-carbinolii (I3C) sunt substanţele care cu un puternic efect anticancerigen. "Sulforafanul şi I3C sunt capabile să elimine toxinele emise de anumite substanţe carcinogene. Ele împiedică celulele aflate în stadiul precancerigen să se transforme în tumori maligne", explică neurologul David Servan Schreiber în cartea sa "Anticancer". Este de preferat să consumi varza în stare crudă, deoarece efectul anticancerigen este mult mai puternic, recomandă specialistul.


Usturoiul

Împiedică efectul nitrozaminelor, acele substanţe care s-au dovedit a fi cancerigene şi care se formează atunci când consumi nitraţi (mezeluri). Un studiu scoate la iveală faptul că femeile care obişnuiesc să consume cu regularitate usturoi au un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer la colon. De asemenea, s-a constatat existenţa unei reduceri a cazurilor de cancer la rinichi şi prostată la persoanele care consumă foarte mult usturoi.

Vinetele

Atunci când sunt preparate pe grătar, la cuptor sau sunt sotate rapid, vinetele se transformă complet și devin foarte aromate. În plus, ele vor absorbi toate aromele plantelor pe care le folosești, iar unele condimente merg de minune combinate cu vinetele. 

Vinetele nu conțin grăsimi, dar aduc un aport însemnat de potasiu, magneziu, vitaminele C, K, B6, precum și o mulțime de fibre. Citește și: Cum să gătești vinetele? 6 combinații inedite pe care trebuie să le încerci
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro