Cum îți dai seama dacă ai gătit prea mult usturoiul
Înainte, era o practică obișnuită să adaugi ceapa și usturoiul într-o tigaie încinsă în același timp.
Era vorba despre a lăsa aromele să se amestece. Deși ambele alimente fac parte din aceeași familie, acestea se gătesc complet diferit, iar adăugarea lor în același timp în tigaie poate duce la un rezultat amar și ars al usturoiului, împrăștiat în ceapa negătită. Iată cum îți dai seama dacă ai gătit prea mult usturoiul!
Modul în care îți dai seama dacă ai gătit prea mult usturoiul
La fel ca baconul, usturoiul are cel mai bun gust atunci când este gătit pornind cu o tigaie rece. Spre deosebire de bacon, durează doar câteva minute până când usturoiul este gătit cum ar trebui. Vrei să știi care este cel mai bun mod de a-ți da seama când e gătit usturoiul? Folosește-ți simțul olfactiv. Adaugă usturoiul proaspăt tocat într-o tigaie rece, alături de puțin ulei. Deschide aragazul la căldură medie și lasă usturoiul la gătit pentru câteva minute. Acesta va începe să sfârâie ușor și apa din el se va evapora, iar aroma inițial puternică va face loc unui parfum mai delicat și mai îmbietor. În ceea ce privește culoarea, bucățile de usturoi ar trebui să fie auriu spre maro. Când trec de pragul maro, deja sunt arse.
Dacă îl incluzi într-o rețetă, gătește mai întâi usturoiul, apoi scoate-l din tigaie și lasă-l la o parte în timp ce gătești restul ingredientelor. Trebuie să îl adaugi la loc în preparat la sfârșit. Dacă te îngrijorează faptul că celelalte ingrediente nu vor mai prelua aroma usturoiului deoarece nu le mai amesteci cu acesta în timpul procesului de gătire, pur și simplu adaugă mai mult usturoi. Este mai bine să ai mai mult usturoi gătit perfect decât o cantitate mică de usturoi ars. S-ar putea ca rețetele pe care le găsești online să conțină mai puțin usturoi decât ai vrea, așa că poți dubla întotdeauna cantitatea necesară de usturoi.
De ce ar trebui să incluzi usturoiul în viața ta?
1. Previne apariția cancerului
Există mai multe studii care au indicat o asociere între consumul zilnic de usturoi și prevenirea cancerului de stomac și colorectal. Se spune că acest aliment întărește imunitatea organismului împotriva cancerului.
2. Previne bolile cardiace
Consumul zilnic de usturoi ajută la scăderea nivelului de colesterol, datorită proprietăților sale antioxidante. De asemenea, este extrem de benefic pentru reglarea tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Este esențial să îți aduci aminte că usturoiul tinde să își piardă proprietățile medicinale atunci când este gătit întreg. Este important să consumi usturoiul crud sau semi-gătit pentru a avea parte de beneficiile oferite de acest aliment.
3. Purifică sângele
Te-ai săturat să acoperi acele coșuri în fiecare dimineață? Este timpul să abordezi cauza principală a acneei, purificând sângele din interior pentru a avea o piele sănătoasă la exterior. Mănâncă doi căței de usturoi în fiecare zi împreună cu un pahar de apă caldă, dimineața devreme. De asemenea, bea o cantitate suficientă de apă pe tot parcursul zilei. Dacă vrei și să scapi de kilogramele în plus, poți stoarce sucul de la o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă caldă și mânca 2 căței de usturoi dimineața. Usturoiul te va ajuta să cureți organismul și să elimini toxinele.
Ce efecte adverse poate avea consumul de usturoi?
Pacienții care suferă de astm ar trebui să evite consumul de usturoi, deoarece acest aliment poate avea efecte secundare în cazul lor.
De asemenea, usturoiul ar trebui evitat înainte de intervențiile chirurgicale sau operațiile medicale.
În plus, nu ar trebui să consumi mai mult de 2-3 căței de usturoi pe zi fără a consulta un medic.