5. Uiţi să amesteci pastele odată puse în apă
După ce ai pus pastele în apa clocotită, amestecă periodic pastele pentru a împiedica lipirea lor de fundul vasului.
6. Arunci toată apa în care au fiert pastele
Înainte de a scurge pastele, păstrează o cană cu apa în care au fiert. Pune pastele în tigaia cu sosul preparat pentru ele, adaugă câteva linguri din apa păstrată şi mai lasă pastele pe foc 1-2 minute pentru a absorbi lichidul.
7. Clăteşti pastele cu apă rece
Una dintre cele mai frecvente greşeli este aceea de a clăti pastele cu apă rece după ce le-ai scurs. După ce ai scurs pastele, se pun direct în sos! Dacă le clăteşti cu apă rece, îndepărtezi din amidon şi sosul nu va fi absorbit ca să obţii paste perfecte şi gustoase.
8. Pastele se mănâncă proaspete
Nu se lasă să stea în farfurie şi nici nu se gătesc ca să ajungă şi pentru a doua zi.