Locul 3. Avocado - pentru sănătatea glandelor suprarenale
Conţine aminoacizi esenţiali şi grăsimi sănătoase care au un efect benefic asupra glandelor suprarenale, favorizând astfel şi întărirea sistemului imunitar.
Dr. Oz recomandă un sfert de avocado pe zi, consumat în salate, pe pâine prăjită sau făcut pastă cu puţină ceapă.
Locul 4. Ghimbirul - curăţă plămânii
Are un efect spectaculos asupra organismului, asigurând curăţarea sistemului limfatic şi stimulând imunitatea. De asemenea, potrivit specialistului, ghimbirul are un efect detoxifiant pentru plămâni şi împiedică acumularea toxinelor în corp, prevenind astfel riscul de infecţii.
Locul 5. Ciupercile - întăresc sistemul imunitar
Atunci când nu consumi legume, fructe şi verdeţuri proaspete organismul este sărac în fitochimicali, substanţe care asigură buna funcţionare a sistemului imunitar.
Consumă cât mai des ciuperci, ceapa, fructe de pădure, verdeţuri şi orice alte alimente proaspete pentru a asigura nutrienţii necesari corpului.
Locul 6. Coacăze negre - pline de vitamina C
Conţin de 5 ori mai multă vitamina C decât portocalele şi au un efect benefic asupra imunităţii. Consumă-le zilnic pentru a avea o imunitate de fier!