Meniu de post pentru o zi. 2 variante simple pentru fiecare masă
Dacă nu mai ştii ce să mănânci în zilele de post, îţi recomandăm un meniu complet şi cu câte două variante la alegere pentru fiecare masă.
Zilele de post pot să-ţi dea bătăi de cap, în special atunci când îţi doreşti să ai un regim alimentar sănătos şi să nu îţi pui în pericol silueta, alegând să consumi cartofi prăjiţi şi multă pâine. Ce să mănânci dacă ţii post, dar vrei să ai o dietă sănătoasă şi să nu te îngraşi?Îţi oferim câte două variante pentru fiecare masă, astfel încât să alegi în funcţie de gusturile tale:
Meniu de post: micul dejun
Prima variantă - iaurt de soia sau terci de ovăz cu nuci/unt de arahide, fructe, fulgi de cocos, granola (cereale crocante);A doua variantă - omletă din tofu în loc de ouă cu turmeric, ceapă verde şi ardei iute. O poţi consuma pe pâine prăjită cu felii de avocado.
Meniu de post: prânz
Prima variantă - o salată mare cu năut, quinoa sau orez brun, avocado, spanac, castraveţi, roşii, pătrunjel şi lămâie.A doua variantă - o supă pe care o poţi face la muncă în borcan, adăugând doar apă fierbinte şi paste integrale cu roşii, castraveţi, mărar, măsline, puţină ceapă roşi şi pastă de susan.
Meniu de post: cină
Prima variantă - lipie umplută cu fasole boabe, orez integral, castraveţi, spanac, ardei, morcovi, avocado şi humus.A doua variantă - ardei umpluţi cu orez brun sau quinoa, fasole boabe, pasta de roşii, ceapă, porumb şi condimente.
Meniu de post: gustări
Prima variantă - clătite de post cu unt de arahide şi bananăA doua variantă - batoane energizante cu nuci, fructe uscate şi unt de arahide.