3. Conopidă la tigaie cu legume
O reţetă rapidă, simplă şi de dietă este această combinaţie pe care o poţi face foarte uşor în tigaie. Conopida se mărunţeşte cu robotul de bucătărie, după care se pune în tigaie cu puţin ulei şi un mix de legume mexicane congelate. Se lasă sub capac să se pătrundă legumele, apoi se poate adăuga ou bătut pentru un plus de proteine. La final se preasară pătrunjel proaspăt.4. Conopidă la cuptor cu parmezan şi usturoi
Floretele de conopidă stropite cu boia afumată, sare, piper, pulbere de usturoi şi ulei de măsline pot să fie delicioase după ce se rumenesc la cuptor. La final se răzuieşte puţin parmezan şi se presară pătrunjel proaspăt.
5. Chifteluţe coapte din conopidă
Dacă amesteci conopida mărunţită crudă sau gătită 2-3 minute la aburi cu ceapă, usturoi, pătrunjel, ou şi parmezan poţi să obţii chifteluţe gustoase. Prepară-le la cuptor ca să eviţi prăjirea în ulei.