7. Protejează inima de boli
Conţinutul ridicat de folaţi care se regăsesc în frunzele verzi reduc riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, au un efect benefic asupra tensiunii arteriale, ajutând la un control mai bun al ei, pentru că asigură corpului calciu şi potasiu. Un alt beneficiu este legat de faptul că încetinesc absorbţia carbohidraţilor, lucru benefic pentru persoanele care suferă de diabet, şi scad nivelul colesterolului rău.


8. Protejează oasele
Toate verdeţurile conţin din belşug calciu, potasiu, magneziu şi mangan, minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor. O dietă bogată în verdeţuri crude este una dintre cele mai bune metode de a te feri de osteoporoză şi a avea sistemul osos puternic.



9. Întăresc sistemul imunitar
Deoarece asigură o digestie foarte bună, verdeţurile au un efect spectaculos asupra sistemului imunitar. Dacă digestia ta nu este una bună, eşti predispusă la îmbolnăviri şi vei avea un sistem imunitar slăbit. De aceea, este recomandat să consumi zilnic verdeţuri care asigură o digestie bună şi astfel îţi vei întări şi sistemul imunitar.


10. Au un efect benefic asupra creierului
Datorită bogăţiei de vitamine din complexul B, verdeţurile aduc o mulţime de beneficii pentru creierul tău, protejându-l de boli şi stimulând activitatea cerebrală. Antioxidanţii din verdeţuri feresc creierul de boli grave, precum Alzheimer şi Parkinson.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro