Mai concret, nutrienții esențiali din iaurt, precum calciul și potasiul, au rol important în transmiterea influxului nervos, iodul contribuie la funcția cognitivă normală, fosforul are un rol activ în fiziologia celulei nervoase, zincul are rol de protecție în cazul stresului oxidativ, vitaminele din grupul B contribuie la buna desfăşurare a activității nervoase și reducerea oboselii, fosfolipidele au rol esențial la nivelul membranei celulare, iar proteinele au rol de construcție.


Legătura dintre alimentația sănătoasă și beneficiile fizice și emoționale rezultă din comunicarea bidirecțională dintre creier și sistemul digestiv – care conține sistemul nervos enteric, considerat cel de-al doilea creier al organismului uman.

"Pentru o funcționare corectă a sistemului digestiv avem nevoie de bacterii vii benefice, de probiotice, iar iaurtul este cea mai bună sursă. Pe lângă contribuția sa la menținerea sau refacerea florei intestinale, iaurtul contribuie și la scăderea substanțială a riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, la diminuarea efectului inflamator și facilitează scăderea în greutate. Recomand consumul de iaurt probiotic Activia cu cereale integrale la micul dejun sau peste zi – ca gustare, nu doar ca specialist, dar și pentru că am simțit personal beneficiile acestui iaurt probiotic, de-a lungul multor ani de când sunt consumator” declară prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro