Silueta ta: 6 reţete de sărbătoare fără colesterol
5. Cozonac aromat fără zahăr
Ai nevoie de 200 g de făină integrală, patru linguri de nuci măcinate, 200 ml de lapte cald, patru ouă, cinci linguri de cacao, cinci linguri de zaharină, 30 g de drojdie şi un vârf de cuţit de sare.
Trebuie să dizolvi drojdia şi îndulcitorul în lapte, apoi să adaugi ouăle (bătute spumă), făina şi sarea. După ce frămânţi bine aluatul, lasă-l la crescut 45 de minute. Întinde o foaie şi unge-o pe mijloc cu cacao amestecată cu nucă şi lapte. Rulează aluatul, pune-l în forma tapetată cu hârtie de copt. Bagă-l la cuptor (încălzit în prealabil) până se rumeneşte.
Trebuie să dizolvi drojdia şi îndulcitorul în lapte, apoi să adaugi ouăle (bătute spumă), făina şi sarea. După ce frămânţi bine aluatul, lasă-l la crescut 45 de minute. Întinde o foaie şi unge-o pe mijloc cu cacao amestecată cu nucă şi lapte. Rulează aluatul, pune-l în forma tapetată cu hârtie de copt. Bagă-l la cuptor (încălzit în prealabil) până se rumeneşte.