Alexandra Usurelu a debutat in 2011 pe scena Teatrului Odeon din Bucuresti, in cadrul Galei “Femeia Conteaza”, unde a atras atentia Andreei Marin, din partea careia primeste o bursa si alaturi de care are mai tarziu o frumoasa colaborare in turneele nationale "Din dragoste pentru femei" si “Pretuieste Viata”.
Alexandra, numita “Norah Jones” a Romaniei, a colaborat cu nume sonore din muzica romaneasca, printre care Trupa Vunk (pentru duetul “Noptile trec (doar visele raman)", ce in 2013 devine genericul serialului TV "Ingeri pierduti", produs de Media PRO Pictures), Mircea Vintila (la cantecul “Ceva se intampla cu noi”), Mircea Rusu (pentru cantecul “Doi straini”), Walter Dionisie (“Pretul Corect”, “Nicicand doi”), Bobby Stoica (cel care ii produce si primul sau album), dar si din cea internationala, aici notandu-se colaborarea cu Mariano Castro, compozitorul si pianistul argentian al trupei de succes international Narcotango, nominalizat de doua ori la premiile Latin Grammy.
Dupa o serie de concerte acustice in diferite locatii din tara, din dorinta de a oferi publicului cat mai mult din povestea cantecelor sale, Alexandra incepe in 2013 sa se prezinte pe scena cu o intreaga productie, cu decoruri, videoproiectii, si intr-un timp foarte scurt, in vara lui 2014, sustine primul sau concert simfonic, alaturi de Symphonic Pop Orchestra condusa de Andrei Tudor. La invitatia Televiziunii Nationale, Alexandra reprezinta Romania la Festivalul Muzical International Turkcevizyon in septembrie 2013.
Dragostea fata de copii o determina sa lanseze proiectul caritabil "In dar pentru copii", dar si sa se implice in calitate de Ambasador in cauza umanitara Europa FM "Nu esti singur". De altfel, in 2013 si 2014 face parte din juriul concursului pentru copii -Talent Show- organizat de Scoala Internationala Olga Gudynn.
Alexandra a acordat un interviu in exclusivitate pentru cititoarele eva.ro.
1. Stim ca ai lansat un nou single, un nou clip si primul album din cariera ta, toate numindu-se la fel "La capatul lumii", de ce ai ales numele asta? ce te-a inspirat?
Pe album este o colecție de 13 cântece pe care eu le simt foarte aproape de sufletul meu și întreg albumul este ca o călătorie spre capătul lumii mele interioare.
2. Care este capatul lumii pentru Alexandra Usurelu?
Capătul lumii este locul unde un sfârșit devine un început.
3. Ai colaborat cu artisti ai muzicii romanesti precum Vunk sau Mircea Vintila, cu cine te-ai mai vedea lucrand pe viitor din Romania sau din afara?
Eu am învățat să las lucrurile să se întâmple. Sunt sigură că atunci când vor mai apărea colaborări, vor fi cu siguranță cu artiștii potriviți.
4. Povesteste-ne putin despre cel mai mare concert al tau de pana acum, cel de pe 9 ianuarie.
Concertul de lansare a albumului "La capătul lumii" va avea loc într-o sală modernă, cu acustică impecabilă, foarte potrivită cu ceea ce am pregătit, sala ArCuB, pe care o vom decora ca "La capătul lumii".
Pe langă scenografie și videoproiecții, vom avea câțiva invitați deosebiți care au pregătit momente speciale, iar pe scenă, în afara band-ului care este prezent la toate concertele mele, vor fi instrumentiști și instrumente care se aud mai rar într-un spectacol soft jazz, cum ar fi harpă, flugelhorn, vioară sau flaut. Vom cânta toate cele 13 cântece de pe album, dar și cântece care nu se regăsesc pe album, dar s-au cântat în concerte și publicul le așteaptă.
5. Ce-ti place sa faci in timpul liber in afara de muzica?
Timpul meu liber înseamnă tot muzică, dar pe lângă asta, îmi place foarte mult să petrec timp cu surioarele mele mai mici.
6. Ce muzica asculti? ce gen si ce artisti?
Ascult foarte multe genuri de muzică, îmi place și apreciez când ceva este bine făcut. Recunosc că aș asculta de mai multe ori Eva Cassidy, Norah Jones, John Mayer, Coeur de Pirate, Pasărea Colibri și lista continuă.
7. Cum iti intretii frumusetea? Ai vreun ritual anume? folosesti masti, faci sport?
Iubind. Cu cât faci loc mai multor oameni în sufletul tău, cu atât devii mai frumos.
8. Cum a inceput prietenia ta cu Andreea Marin si ce beneficii ti-a adus asta in cariera ta muzicala?
Pe Andreea am cunoscut-o pe scena Teatrului Odeon, la Gala "Femeia Contează", și cel mai mare beneficiu este că am descoperit o femeie atât de puternică. Mă gândesc că Andreea îi inspiră pe mulți, nu numai pe mine.
9. Descrie-te in trei cuvinte.
Am să aleg trei cântece de pe albumul "La capătul lumii" care mă pot descrie mai bine decât aș putea eu prin cuvinte: Acesta-i sufletul meu, Când zâmbești, Ție.
10. In ce crezi cel mai mult in viata asta, dar si in ce nu crezi?
În oameni cred cel mai mult. Și în sufletul meu. Nu prea cred în lucrurile pe care nu le simt.