Cum obţii reduceri la muzee sau chiar intrări gratuite
Divertisment · Calatorii / 16.07.2016

În fiecare oraş există muzee cu intrarea gratuită. În Londra, spre exemplu, nu ştiu dacă ai timp într-un city break de 3 zile să vizitezi tot ce e gratuit

Deşi au trecut vremurile în care intram în toate muzeele care îmi ieşeau în cale într-un oraş, doar de dragul de a spune că am fost şi eu acolo, mă gândesc că ar fi bine să împărtăşesc cu tine, prietene, câteva ponturi privind lista muzeelor pe care merită să le vezi într-un oraş nou. 

După atâtea locuri şi lucruri văzute la viaţa mea, parcă nu mă mai entuziasmez la orice, şi caut să nu vizitez mai mult de 3-4 muzee/galerii într-o vacanţă. Prefer să o iau uşor la pas printr-o galerie, să am timp să mă bucur de lucrările expuse, să beau ceva în cafeneaua muzeului, să fac câteva poze etc. Nu sunt un mare fan al muzeelor de artă clasică, dar ador muzeele de artă contemporană. Îmi plac muzeele dedicate brandurilor locale – Muzeele Nobel şi ABBA din Stockholm, Guinness Storehouse din Dublin. Sau cele care abordează un concept – a se ajunge, spre exemplu, în Expoziţia invizibilă din Budapesta. 

Carduri de tip “city pass” 


Aproape orice oraş civilizat din Europa, şi nu numai, are acest tip de card pentru vizitatori. Un card valabil 24, 48, 72 de ore sau mai mult, în care ai inclusă intrarea în majoritatea muzeelor din oraş. Cardurile oferă fie gratuitate, adică plăteşti pentru card o anumită sumă, apoi intri în ce muzeu vrei, fie discounturi. La muzeele X şi Y ai -50%, la Z şi W numai 40%, s.a.m.d. 
Pentru o bună organizare, îţi recomand să îţi faci o listă cu muzeele în care vrei să ajungi. Pentru că nu merită să cumperi un card de o zi ca să vizitezi numai două puncte de interes. 

Top 10. Listă muzee 


Şi vorbeam despre listă. La o simplă căutare pe Google după “top 10 museums in …”, vei vedea pe banda neagră din partea superioară a ferestrei de căutare, recomandările Google. Sunt cele mai vizitate, interesante, căutate muzee din acel oraş. Şi pe Tripadvisor găseşti un asemenea clasament. Şi începi să tai de pe listă – aia da, aia nu, acolo mergem, acolo nu! Şi ai lista (aproape finală). 

Muzee cu intrare gratuită 


În fiecare oraş există muzee cu intrarea gratuită. Caută pe net după “Free entry museums in …”. În Londra, spre exemplu, nu ştiu dacă ai timp într-un city break de 3 zile să vizitezi tot ce e gratuit. Apoi, la următoarea vizită, poţi trece la next level – muzeele cu taxa de intrare. 

Şi pentru că vorbeam despre lista întocmită la punctul precedent. Dacă te duci pe pagina fiecărui muzeu în parte, s-ar putea să afli că o parte dintre ele sunt gratuite, sau că există o zi a lunii (ex. ultima sâmbătă a fiecărei luni) în care intrarea este gratuită. Dar va fi şi foarte aglomerat. 
 
Citeşte mai mult pe blogul meu  www.mihaijurca.ro sau urmăreşte-mă pe Facebook  
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro