28
„The Heart of Europe“, locul din Dubai în care să mergi în vacanță după pandemie
Divertisment · Calatorii / 28.05.2020

Un nou proiect ambițios prinde contur în Dubai. Un lanț de insule artificiale reproduc plaje și străduțe din mai multe colțuri ale Europei.

Proiectul este numit "The Heart of Europe" ("Inima Europei") și își propune să reproducă mai multe obiective turistice de pe Bătrânul Continent, inclusiv din Veneția, Suedia, Germania, Elveția și altele. Investiția în valoare de cinci miliarde de dolari este cel mai nou capitol al complexului de insule artificiale "The World", construită în formă de mapamond în Dubai.

Noile insule care reproduc locuri din Europa vor putea primi până la 16.000 de turiști, în condiții de lux. Denumit "locul în care soarele nu apune niciodată", complexul cuprinde două insule cu tematică italiană, inspirată de canalele Veneției și din pitorescul orășel de pe coasta Mediteranei, Portofino. Principatul Monaco este, de asemenea, reprezentat.



Celelalte insule reproduc stilul magnific al arhitecturii din Sankt Petersburg, Rusia și colțuri din Suedia și Germania.

Complexul include și căsuțe plutitoare, numite "Căluții de mare plutitori", cu dormitoare subacvatice din care poți admira vietățile marine. Aproximativ 85% din unitățile de cazare au fost cumpărate de investitori, cei mai mulți fiind arabi.

Construcția pentru The World a început în 2003 și reprezintă un arhipelag de 300 de insule artificiale cu forma hărții lumii. Pentru a construi insulele, au fost amplasate în apa oceanului 34 de miliarde de tone de pietre mari și 320 de milioane de metri cubi de nisip. Complexul vast este atât de impunător încât este vizibil din spațiu.

Citește și: Dubița cu de toate, cel mai bun mod de a pleca în vacanță acum


Foto: Hepta

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro