19
Atunci și acum: 20 de imagini care arată ce efect are trecerea timpului
Divertisment · Din culise / 15.09.2020

Fotografiile vechi și imaginile din zilele noastre surprind perfect felul în care trecerea timpului schimbă locurile, lucrurile și oamenii. Iată câteva dovezi elocvente!

Fotografia ne-a schimbat pentru totdeauna modul în care privim lumea. Dar știți ce este refotografia? Este actul de a fotografia din nou un loc care a fost fotografiat deja cu ceva timp înainte. Pentru fotografi poate fi o provocare importantă refacerea exactă a unghiurilor din imaginea originală, însă rezultatul este întotdeauna spectaculos, pentru că surprinde schimbările prin care a trecut un loc într-o perioadă de timp; să fotografiezi exact același loc, din același unghi, la distanță de câteva decenii, chiar la o jumătate de secol sau mai mult, oferă o perspectivă intereantă asupra schimbărilor care survin odată cu trecerea timpului.


Fie că ne oferă șansa de a observa cum au evoluat marile orașe, fie că putem vedea schimbările pe care natura le-a suferit, refotografia ne ajută să dăm timpul înapoi cu ajutorul comparației între două imagini din vremuri diferite.

Pe Reddit există un topic dedicat acestui tip de comparații fotografice, r/OldPhotosInRealLife, unde utilizatorii pasionați au strâns o arhivă uriașă de imagini.

Bored Panda a selectat câteva dintre cele mai interesante paralele fotografice care arată ce efect are trecerea timpului.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro