Sambata seara, la Godot Cafe-Teatru: Rodica Lazar joaca saptamana asta pe o banca, “In parc”
Divertisment · Evenimente / 26.06.2014

Sambata seara, de la ora 22, pe racoare, Rodica Lazar si Istvan Teglas va asteapta “In parc” la Godot Cafe-Teatru (str. Blanari nr. 14), o piesa in regia si dupa un scenariu de Radu Iacoban. Despre cum este sa poti merge la un spectacol in care esti trecut pe afis, dar la care, din doua in doua saptamani, te poti aseza pe scaunul spectatorului, sa-ti urmaresti personajul jucat de altcineva (= Ana Ularu), vorbeste Rodica Lazar mai jos.

“In parc” este un spectacol in doua personaje in care rolul feminin este jucat, pe rand, de actritele Ana Ularu si Rodica Lazar - intr-un spectacol, Ana, in celalalt, Rodica. La reprezentatia de vineri seara va fi randul Rodicai.

Am intrebat-o pe Rodica Lazar cum este sa poata merge la un spectacol in care si ea este trecuta pe afis, dar la care, din doua in doua saptamani, sa se poate aseza pe scaunul spectatorului, sa-si urmareasca personajul jucat si de altcineva (ne referim la Ana Ularu). “Noi, eu si Ana, am pornit de la inceput cu gandul ca vom juca amandoua. Nu am avut viziuni foarte diferite despre personaje. De altfel, sa iti vezi spectacolul pe care il joci poate fi destul de reconfortant”, ne-a raspuns actrita.


Pe de alta parte, am vrut sa stim cum (sau daca) ii influenteaza alternanta partenerelor jocul lui Istvan Teglas. Joaca el intr-un fel cu Ana Ularu si in alt fel piesele cu Rodica? “Cand joc cu el, Istvan e partenerul meu. Cand joaca Ana cu el atunci e un coleg drag, dar pe care il privesc mai detasat”, ne-a spus Rodica.

Scenariul scris de Radu Iacoban pentru “In parc” presupune un text destul de consistent. Am mai intrebat-o pe actrita care ii este metoda de invatare si daca la acest spectacol are voie sa improvizeze in cazul in care mai uita replici. “Am o memorie buna”, a spus aceasta. “Uneori mai schimb cuvinte… Am voie sa improvizez si nu prea… Radu ma atentioneaza uneori. Cred ca m-a si poreclit Domnisoara Sinonim sau asa ceva! Si nu e intotdeauna fericit de aceasta calitate a mea”, povesteste Rodica.


Cei doi actori vor interpreta patru perechi din patru epoci diferite, in patru planuri diferite. Rodica Lazar si Istvan Teglas vor juca, pe rand, rolurile unor cupluri de personaje pe cat de neasteptate, pe atat de diferite: Mihai Eminescu si Veronica Micle, Regele Ferdinand si Mita Biciclista, criminalul in serie Ramaru si Mihaela, precum si un El si o Ea din perioada actuala.

Ora de incepere: 22.00
Durata spectacolului: o ora si zece minute
Pretul biletului: 30 de lei
Rezervari pentru un loc In parc: 021.31.61.682, 0736.414.244

Textul si regia: Radu Iacoban
Cu: Rodica Lazar si Istvan Teglas
Scenografia: Mihaela Ularu
Afis: Ana Maria Moldovan

---------------------------------

Rodica Lazar
Scurta biografie

Absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, sectia Arta actorului, la clasa profesorului Gelu Colceag, Rodica Lazar este actrita a Teatrului Bulandra din Bucuresti. Pe aceasta scena a jucat roluri precum: Ioana din Cealalta moarte a Ioanei d'Arc, de G. Tsanev, Catarina din Imblanzirea scorpiei, de W.Shakespeare, Beba din Noaptea asasinilor, de J.Triana, Maria din Oferta de serviciu, de Lia Bugnar, Pustoaica din Roberto Zucco, de B.M. Koltes, Sonia si Aliona din Crima si pedeapsa, dupa F.M. Dostoievski. In anul 2009 a facut parte din distributia spectacolului Anatomie. Titus. Caderea Romei, regia: Alexandru Darie, prezentat la Teatrul Sazan din Shinjuku, Tokyo.


A debutat in cinematografie in anul 2002, in filmul Amen, in regia lui Costa Gavras. In 2003 era patroana unei cafenele in filmul francez filmat in Romania, Une place parmi les vivants, in 2004 era ofiter de politie in filmul pentru televiziune Sex Traffic. In 2005 a jucat in productia americana The French Revolution (Maria Antoaneta) si a fost distribuita in rolul Laura Serban din Moartea Domnului Lazarescu, iar in 2006, in Mafalda di Savoia (Fraulein Fielher). A avut, de asemenea, rolul Teller in Tinerete fara tinerete, regia F.F. Coppola.

Cea mai recenta aparitie este cea din Principii de viata, in regia lui Constantin Popescu, prezentat la Festivalul de Film de la San Sebastian, Spania, sectiunea Zabaltegi.


Istvan Teglas, alias Eminescu, Regele Ferdinand si Ramaru
Scurta biografie

Istvan Teglas a absolvit in 2004 Universitatea de Arta Teatrala, sectia Actorie la Targu Mures. Este actor si dansator. Primul rol l-a jucat in clasa a doua, la un bal mascat. Era rolul unui lup.

Cele mai importante spectacole ale sale sunt:

- Evantaiul, de Carlo Goldoni, regia: Csaba Kiss - Teatrul Studio, Budapesta (Ungaria)
- Parazitii, de Marius von Mayenburg, regia: Sorin Militaru - Teatrul 74, Targu-Mures
- Bal, spectacol de teatru dans, regia: Yvette Bozsik (Ungaria) - Teatrul National de Opereta, Bucuresti
- O vara fierbinte pe Iza, regia: Mihai Maniutiu, coregrafia: Vava Stefanescu - Teatrul National, Cluj Napoca
- Logodna, spectacol experimental, regia: Anca Mihut, Opera Nationala, Bucuresti
- Urban Kiss, spectacol de teatru-dans, regia si coregrafia: Razvan Mazilu, Teatrul National de Opereta
- Corp si anti-Corp, spectacol de miscare, regia si coregrafia: Andreea Novac

Radu Iacoban - actor, regizor, scenarist
Scurta biografie

Radu Iacoban a absolvit UNATC in 2005, sectia Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenta constanta atat in teatrul de stat, cat si in productii underground.

In film, Radu a colaborat, printre altii, cu Sharon Stone si Andy Garcia in What about love?, a jucat in Zero Theorem, al lui Terry Gilliam si a detinut unul dintre rolurile principale in Amintiri din epoca de aur, segmentul Vanzatorii de aer, in regia lui Cristian Mungiu.

Radu Iacoban a regizat patru spectacole de teatru. Cele mai recente sunt Carpathian Garden, care este totodata si primul text scris de el, si In parc, de la Godot Cafe-Teatru. Prima piesa regizata a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiata la festivaluri de teatru, urmata de Asta-i tineretea noastra.

Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo alaturi de Amalia Enache.

Mihaela Ularu, scenografia si costumele geniale
Scurta biografie

Absolventa a Facultatii de Arhitectura, Mihaela Ularu a lucrat ca scenografa in numeroase coproductii internationale, una dintre cele mai cunoscute fiind Gadjo Dillo, filmul lui Tony Gatliff. Dupa colaborari in teatru si film - cea mai recenta productie romaneasca fiind Buna, ce faci?, a semnat scenografia videoclipurilor pentru formatii ca All Saints, Hurts, Kaiser Chiefs sau Kasabian. Mihaela Ularu a inceput, odata cu In parc, si colaborarea cu teatrul independent.

----------------------------------

Godot Cafe-Teatru

Concept. Godot Cafe-Teatru este un spatiu indelung asteptat – si, mai ales, necesar – in peisajul cultural bucurestean, in special in zona teatrului independent. De aici si denumirea sa, aluzie la personajul din piesa Asteptandu-l pe Godot, de Samuel Beckett. Conceptul de cafe-teatru pastreaza fizionomia unui teatru clasic, fiind singura sala cu aceasta structura din Bucuresti.

Unul dintre putinele spatii din oras dedicate exclusiv evenimentelor culturale independente, Godot prezinta in fiecare seara pe scena sa artisti tineri: se joaca piese de teatru contemporan, au loc concerte, spectacole de stand-up comedy, impro-show-uri, proiectii de film, expozitii de fotografie sau lansari de carte.

Spectacole. De cand si-a deschis portile, Godot Cafe-Teatru a devenit cunoscut pentru repertoriul sau variat, mare parte dintre spectacolele prezentate fiind productii proprii – de la comedii cu umor intelectual in stilul Woody Allen (Bullets over Lipscani de Eugen Gyemant, cu Dan Radulescu, Smaranda Caragea si Catalin Babliuc), la radiografii ironice ale relatiilor amoroase (Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus, regia Doina Antohi, cu Andreea Gramosteanu, Mirela Zeta, Ioana Barbu, Andreea Samson, Doina Antohi, Constantin Dita, Alexandru Conovaru, Pavel Barsan, Andrei Mateiu si Serban Gomoiu; Cupluri, regia Vlad Zamfirescu, cu Diana Cavaliotti, Andreea Vasile, Tudor Aaron Istodor, Mihai Conrad Mericoffer, Irina Velcescu si Cristina Florea) sau ipostaze ale omului contemporan (The Position, regia Daniel Popa, cu Mihai Calin, Laurentiu Banescu, Istvan Teglas, Lucian Pavel, Catalin Neamtu, Daniel Popa si Alexandra Salceanu).

Spatiul de pe Blanari nr. 14 a fost gazda unui numar impresionant de artisti care au sustinut spectacole cu sala plina. Dintre ei, nume consacrate precum Vlad Ivanov, Dorina Chiriac, Mihai Calin, Anca Sigartau, Lia Bugnar, Ada Milea sau Florin Piersic Jr; s-au jucat spectacole independente ca Gunoierul lui Mimi Branescu, Cu(cu)ienfrunte – two-men show cu Radu Iacoban si Tudor Istodor, No One, de Carmen Vioreanu, si spectacolele de improvizatie sau stand-up comedy ale deja “clasicilor” Micutu, Bobo, Catalin Neamtu, Tania Popa; au concertat nume importante ca Zdob si Zdub, Otros Aires, A.G. Weinberger, Amaro Del (in cadrul turneului In Quest for the Gipsy Soul of the World), Shukar Collective, Suie Paparude, The Amsterdams, Nightlosers - Hanno Hoefer, Irina Sarbu si Marius Mihalache, Teodora Enache.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro