Antonio Passarelli, bucătarul din emisiunea lui Dan Bittman, îşi dezvăluie secretele
Divertisment · Features / 12.07.2011

Antonio Passarelli este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România. Este de aproape 20 de ani în România, vorbeşte foarte bine româneşte şi se declară îndrăgostit de ţara noastră. A devenit colegul lui Dan Bittman în emisiunea Danutz SRL în urmă cu 7 ani, a gătit pentru preşedinţii României şi vedete de la Hollywood. Cine este, cum a ajuns bucătar şi, mai ales, ce l-a determinat să se stabilească în ţara noastră sunt câteva dintre întrebările la care Antonio a răspuns pentru Eva.ro.

Antonio Passarelli este unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din România. Este de aproape 20 de ani în România, vorbeşte foarte bine româneşte şi se declară îndrăgostit de ţara noastră. A devenit colegul lui Dan Bittman în emisiunea Danutz SRL în urmă cu 7 ani, a gătit pentru preşedinţii României şi vedete de la Hollywood. Cine este, cum a ajuns bucătar şi, mai ales, ce l-a determinat să se stabilească în ţara noastră sunt câteva dintre întrebările la care Antonio a răspuns pentru Eva.ro.  

Cum s-a născut pasiunea pentru gătit?

 
Totdeauna am visat să fiu un mare bucătar, să pot să cuceresc fetele prin gătitul meu, să pot să mă dau mare că ştiu să gătesc, că sunt cel mai tare... Am glumit. Am început să gătesc datorită exigenţelor din familia mea. Nefiind mama şi tata acasă la prânz, eu eram cel care gătea pastele şi alte mâncăruri simple pentru fraţii mei, deşi aveam doar 9 ani. După care, pentru a mă menţine la şcoală şi la facultate am continuat şi am început să mă îndrăgostesc de bucătărie.   
 

Cum aţi ajuns în România şi ce v-a determinat să rămâneţi?

 
Am ajuns în România datorită unei firme care căuta fire de tricotat. Făcusem o pauză de aproape 8 ani din alimentaţia publică. Trebuia să rămân în România numai 3 luni dar m-am îndrăgostit de "loc" şi am rămas aici. Timişoara era superbă, România prezenta foarte multe oportunităţi în anii '90 şi mi se părea perfect să mă opresc din călătoria mea care dura deja de 8 ani.

Mai apoi, emisiunea Danutz SRL o fost pentru mine cel mai important lucru ce m-a determinat să rămân, ce mi-a marcat succesul de altfel. L-am cunoscut pe Dan Bittman la unul din restaurantele mele, când eram deja un mare admirator de-al lui. Ne-am împrietenit şi într-o zi m-a sunat şi mi-a propus să facem o emisiune împreună. Nu mi-a venit să cred!!! Eu împreună cu Bittman!!! Straordinario! Mai ales că el este pentru mine un personaj incredibil, o persoană superbă! Şi aşa am început aventura numită Danutz SRL. Sunt peste 7 ani de când suntem împreună şi sper să mai fie încă 7! În plus, Danutz SRL mi-a dat posibilitatea de a cunoaşte o lume straordinaria. Multă lume colaborează cu noi şi toţi sunt oameni de nota 10.


 

Pentru ce vedete din România şi nu numai aţi avut ocazia să gătiţi?  


Nu cred că este cazul să mă laud pentru care vedete din România sau străinătate am gătit. Au fost multe din România şi din străinătate. Şi personaje din politică internaţională şi personaje din finanţe internaţionale. Puţin contează pentru că pentru mine sunt toţi egali şi fiecare om este foarte important şi are dreptul la prestaţiile mele profesionale maxime.  
 

Am înţeles că aţi avut onoarea de a găti pentru domnul Ion Iliescu. Ce mâncare aţi preparat?

 
În anul 1999 a fost prima oară când am gătit pentru dumnealui un prânz, fiind presat de timp că trebuia să dureze 55 de minute de la gustare rece până la desert. Dacă îmi amintesc bine, am prezentat un antipasto italiano, un minestrone, un roast beef cu garnitură de mazăre şi salată mixtă şi un desert pe bază de fructe proaspete.    
 

Căror detalii acordaţi mai multă atenţie când intraţi într-un un restaurant?

 
Toalete, feţe de masă, şerveţele.
 

Care este felul de mâncare românesc preferat? Dar ingredientul pe care îl folosiţi cel mai des?

 
Fasole cu ciolan. Busuioc.
 

Ce va place să gătiţi cel mai mult?

 
Paste cu fructe de mare sau felul doi pe bază de peşte, eu fiind din sudul Italiei unde peşte se găseşte din abundenţă.
 

Care credeţi că sunt greşelile pe care le fac românii frecvent în alimentaţie şi în gătit?

 
Greşeala cea mai frecventă este mâncarea cu prăjeli şi că s-a pierdut din vedere adevărata tradiţie gastronomică românescă.
 

Care sunt zonele din ţara noastră unde consideraţi că se mănâncă cel mai bine?

 
Ardealul.  
 

Ce sfat le puteţi oferi începătorilor în artă gătitului?

 
Iubiţi în timpul în care gătiţi... pe masa de la bucătărie.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro