49
De pe ziduri adunate: 50 de desene executate pe stradă care îți provoacă imaginația
Divertisment · Pasiune / 29.04.2021

Arta are nenumărate forme de exprimare. Fiecare creație are una sau mai multe semnificații, iar oamenii fac artă din diverse motive: unii vor să realizeze ceva frumos, unii vor să-și folosească cumva creativitatea și să o împărtășească lumii, alții fac asta pentru că pur și simplu se plictisesc. Însă artistul stradal Jamie Paul Scanlon a început să facă artă din cu totul alt motiv.

Jamie, cunoscut pe rețelele de socializare sub pseudonimul JPS, nu a avut o copilărie fericită. Și nici prea mult noroc în viață. De fapt, a ajuns de atâtea ori la pământ, încât, la un moment dat, a cedat - a început să bea și să se drogheze. Din fericire, arta l-a salvat și i-a arătat că poate face o mulțime de lucruri bune în loc să se autodistrugă. Și de atunci a rămas de partea artei.

"De mic am intrat în lumea artei. Dar am crescut într-un mediu care nu-mi oferea prea multe oportunități. Apoi o serie de evenimente și uciderea a doi prieteni m-au pus la pământ când aveam 12 ani și am început să beau mult și să mă droghez"
, a povestit el pentru Bored Panda.

"Toate astea s-au schimbat în 2009, când amicul meu, George, m-a luat la o expoziție a lui Bansky. A fost un semn care m-a trezit și mi-a arătat că-mi iroseam talentul. Mi-a plăcut ideea de a folosi sprayurile pe ziduri. Mi-a plantat sămânța îndrăznelii de a-mi înfrunta dependențele și am început să învăț și să cuceresc zidurile", a adăugat el.

De atunci, Jamie Paul Scanlon lucrează pe stradă. El este autorul mai multor desene stradale interactive foarte apreciate pe
Instagram și Facebook. Bored Panda a publicat câteva dintre creațiile pe care artistul le-a lăsat pe stradă, multe dintre ele devenind virale pe rețelele de socializare.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro